68 kuşağı Filistin mücadelesi İran'da belgesel oldu

Filistin'in bağımsızlık mücadelesinin Aydınlıkçı Şehitleri İran'da belgesel oldu. 68 Kuşağı Devrimci Gençlik Hareketinin Filistin mücadelesinin anlatıldığı ''Sınır tanımayan Fedailer'' belgeseli'nin basın tanıtımı gerçekleştirildi. Ulusal Kanal'a konuşan İranlı yönetmen Mesud Mededi beyaz perdeye taşıdığı belgeselin Devrimci Türk Gençliğinin Filistin mücadelesini anlatan ilk eser olduğuna dikkat çekti. 68 kuşağı Devrimci Gençlik Hareketi Lideri olan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek gönderdiği video mesaj ile belgesel ekibini tebrik etti.

68 kuşağı Filistin mücadelesi İran'da belgesel oldu

Haber: Yakup Aslan Kamera: Navid Daneshver

Bora Gözen, Ali Kiraz, Cafer Topçu, Kerim Öztürk, Ahmet Özdemir, Yücel Özbek, Gürol İlban ve Şükrü Öktü... 8 devrimci...

Filistin davasında şehit olan 8 Aydınlıkçı'nın hikayesi İran'lı yönetmen Mesud Mededi'nin ''Sınır Tanımayan Fedailer'' belgeseli ile İran kamuoyu ile buluştu.

1967-1986 yılları arasında emperyalizme karşı Filistin'e direnişe giden üç bine yakın Türk devrimcinin Filistin'in bağımsızlık mücadelesindeki katkılarının anlatıldığı belgeselin basın tanıtımı İran'ın başkenti Tahran'da geçekleşti.

Tanıtım toplantısından konuşan İranlı yönetmen belgeselin, dönemin devrimci gençlik lideri olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ve Vatan Partisi yöneticilerinin hatıraları ile vücut bulduğunu ifade etti.

Basın tanıtımına video mesaj gönderen Vatan Partisi Lideri Doktor Doğu Perinçek, Türk devrimcilerinin Filistin Bağımsızlık mücadelesine katkılarının altını çizerek mücadele tarihini İran kamuoyu ile buluşturan Mesud Mededi ve belgesel ekibini tebrik etti.

Ulusal Kanal'a konuşan İranlı yönetmen Mesud Mededi, eserin Devrimci Türk tarihinin Filistin mücadelesini anlatan ilk eser olma özelliğine dikkat çekti:

- Devrimci Dünya tarihinde Bağımsız Filistin ve Özgür Kudüs mücadelesinin özel bir yeri var. Özellikle Türkiye Devrimci Gençliğinin tarihi de bu mücadeleye can veren kan veren fedailer var. Biz bu eserimizde bu şanlı mücadele geçmişini İran halkına anlatmayı amaç edindik.

Mededi, Belgeselin İran ardından, Türkiye ve Arap Dünyasında da gösterime gireceğini müjdeledi:

- İnşallah belgeselimiz İran'da olduğu gibi yakın bir gelecekte Türkiye'de de tanıtımını yapılarak yayınlanmasını hedefliyoruz bu belgesel Arap dünyası ile de buluşturarak bu mücadelede Şahadet mertebesine ulaşan Devrimcilerin hatıralarının hak ettiği gibi bilinmesini istiyoruz.

İranlı yönetmen, eserin İran ve Türk milletlerinin bağımsız Filistin mücadelesindeki benzerliklerini de anlattığına dikkat çekti:

- Dost ve Kardeş iki ülke olan İran ve Türkiye inanç ve kültür olarak birbiri ile çok ama çok yakın, bu eser ile bu iki ülkenin Filistin Mücadelesindeki benzerliklerini de yansıtmayı amaçladık. Eserimizin Bağımsız Filistin mücadelesinde bir hizmet olarak görülmesini diliyoruz.

# türkiye # iran # israil # vatan partisi # ulusal kanal # türk # filistin # Doğu Perinçek # Kudüs # arap # belgesel # Vatan Partisi Doğu Perinçek # Devrimci # 68 kuşağı # sınır tanımayan fedailer # türk devrimci