ABD, USS Nimitz'i Ortadoğu'dan çekti

Amerika Birleşik Devletleri, İran ile gerilimine neden olan "USS Nimitz" uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti. Öte yandan eski başkan Donald Trump'ın azil yargılaması öncesinde Demokratların hazırladığı iddianame kamuoyuna açıklandı. Trump, kanlı Kongre baskınının doğrudan sorumlusu olmakla suçlandı.

ABD, USS Nimitz'i Ortadoğu'dan çekti

ABD, USS Nimitz Uçak gemisini Ortadoğu’dan çekti.

Amerikan Savunma Bakanlığı SözcüsüJohn Kirby, İran ile yaşanan gerilimlerden dolayı yaklaşık 9 aydır Orta Doğu'da bulunan geminin Hint-Pasifik Kuvvetlerinin operasyon bölgesine sevk edildiğini açıkladı.

Kirby, Nimitz’in yerine başka bir uçak gemisinin Orta Doğu'ya gönderilmesi konusunda bir planlarının olmadığını söyledi. Bu durum, Joe Biden yönetimin İran'a yönelik gerginliği azaltma çabası olarak yorumlanıyor.

Pentagon Sözcüsü ayrıca, özellikle de eski Başkan Donald Trump döneminin sonlarına doğru çok sayıda atama yapılan bakanlıktaki 42 danışma kurulunun tüm üyelerinin 16 Şubat'a kadar istifalarını sunmalarının istendiğini bildirdi.

Öte yandan Trump'ın gelecek hafta Senatoda başlaması beklenen azil yargılaması öncesinde Demokratların hazırladığı iddianame kamuoyuna açıklandı.

İddianamede, 6 Ocak'taki Kongre baskınının doğrudan sorumlusu olmakla suçlandı. Anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle Trump'ın suçlu bulunması ve görevinden azledilmesi gerektiği savunuldu.

# abd # donald trump # ortadoğu # pentagon # john kirby # HintPasifik # KONGRE BASKINI # uss nimitz