Türk jetleri IŞİD'i vurdu

Türkiye sınırına yığınak yapmaya başlayan IŞİD'in saldırısı sonrası başlatılan operasyon, F 16'ların bombardımanıyla devam etti. Diyarbakır'dan şafak vakti havalanan 3 adet F-16, Şehit Yalçın Harekatı'nda sınırı geçmeden IŞİD mevzilerini bombaladı. Peş peşe yapılan operasyonlarda Astsubay'ı şehit eden 5 IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD ise sınır bölgelerine cephane sevkiyatına başladı

Türk jetleri IŞİD'i vurdu

Türkiye'nin Kilis sınırına yaptığı askeri takviyeden rahatsız olan IŞİD'li teröristler sınırın dibine kadar yaklaşıp, devriye gezen Türk askerine pusu kurdu. IŞİD'li teröristlerin açtığı ilk ateşte Astsubay Yalçın Nane şehit oldu, 2 uzman çavuş da yaralandı.

IŞİD'in saldırısına anında karşılık verildi. Bölgeye konuşlandırılan Türk tankları ve topları teröristlerin mevzilendiği Ayyaşe Köyü'nü bombardımana tuttu. Özel birliklerde Suriye sınırını geçerek IŞİD'e karşı operasyonlar düzenledi.

Hava karardığında devreye İHA ve F 16 'lar girdi. İHA'lar tarafından tespit edilen IŞİD hedeflerine şafak vakti Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar bomba yağdırdı.

Açıklama Başbakanlık'tan geldi. Operasyon kararının Çankaya'da yapılan Güvenlik Toplantısı’nda alındığı belirtildi. Açıklamada; Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir" denildi.

IŞİD saldırısında şehit olan astsubay'ın adının verildiği Şehit Yalçın Harekatı sabaha karşı saat 03:12’de başladı. Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan havalanan 3 adet F-16 savaş uçağı Kilis tarafındaki Suriye sınırına yöneldi. Jetler saat 03:40 ile 03:53 arasında sınırı geçmeden IŞİD hedeflerini vurdu.

Hedef, Kilis'in Seve Köyü'nün karşısındaki IŞİD'e ait 2 karargah ve 1 toplanma noktasıydı. 4 güdümlü bomba fırlatan jetler hedefleri tam isabetle vurduktan sonra saat 04:24’te üslerine geri döndü. Peşpeşe yapılan operasyonlarda kurdukları pusuyla Astsubay Yalçın Nane'yi şehit eden 5 IŞİD’li öldürüldü.

Şehit Yalçın Harekatı TSK'ya Suriye ve Irak'ta sınırötesi operasyon ve müdahale yetkisi veren 2 Ekim 2014'te TBMM'de kabul edilen tezkereye dayanarak yapıldı. Hava harekatı öncesi ABD'ye dolaylı yoldan da Şam yönetimine bilgi verildiği iddia edildi.

IŞİD, Türkiye'nin savunma amaçlı hava harekatının ardından sınıra yakın yerlere cephane takviyesi yapmaya başladı. F 16'ların vurduğu yerlerde ise herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. TSK'nın sınır hattında aldığı üst düzey güvenlik önlemleri devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# türk ordusu # sınır ötesi operasyon # 24 temmuz