Eğirdir Gölü'nde çevre katliamı

Kirliliğin ve su kaybının giderek arttığı Isparta'daki Eğirdir Gölü’nde, şimdi de bir çevre katliamı yaşandı. İlçenin tüm atıklarının toplandığı terfi istasyonundan göle atık su boşaltıldığı belirlendi. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, yetkilileri uyardı. Alınması gereken acil önlemleri sıraladı.

Eğirdir Gölü'nde çevre katliamı

Atıkları göle boşalttıklarını inkâr ettiler. Ancak borunun patlamasıyla gerçek ortaya çıktı. Eğirdir Gölü’nü atıklar kapladı. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, o atıkları görüntüledi.

Türkiye’nin yedi renkli gölü olarak bilinen Isparta'daki Eğirdir Gölü’nde, su kaybı ve kirlilik artarken bir felaket daha yaşandı. Koruma altındaki göle karşı işlenen suç, atık su terfi istasyonunun borusunun patlamasıyla gün yüzüne çıktı. Dr. Kesici, gölde kirliliğin bugüne kadar görülmemiş seviyede olduğunu belirtti. “Bir an önce önlem alınmalı ve göle derin deşarjdan vazgeçilmeli” dedi.

Göl Uzmanı Kesici, gölün son yıllarda alg patlamasıyla da karşı karşıya olduğunu söyledi. Gölü tehdit eden unsurların küresel ısınma değil, insan kaynaklı olduğunu belirtti.

Göle hiçbir koşulda atık su bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Kesici, alınması gereken acil önlemleri sıraladı.

# gol # çevre # ısparta # katliam # terfi # egirdir gölü # erol kesici