İzmir'de Yunus Emre Oratoryosu sanatseverlerle buluştu

Türkçe şiirin öncüsü Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümünde İzmir’de anlamlı bir etkinlik vardı. Ahmed Adnan Saygun tarafından bestelenen “Yunus Emre Oratoryosu” İzmir’de Rengim Gökmen şefliğinde icra edildi.

İzmir'de Yunus Emre Oratoryosu sanatseverlerle buluştu

Haber-Kamera: Samet Can Kocagür

Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü kabul edilen halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü olan 2021 yılı UNESCO tarafından “Yunus Emre” yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda İzmir'de etkinlik yapıldı.

Ahmed Adnan Saygun tarafından Yunus Emre şiirlerine dayanan ilk Türkçe oratoryo olan “Yunus Emre Oratoryosu”, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde seyircilerle buluştu.

Yunus Emre Oratoryosu, devlet sanatçısı Rengim Gökmen şefliğinde sahne aldı.

Yunus Emre’nin çeşitli şiirlerinden düzenlenen oratoryoda, orkestrada El Ele Müzik Senfoni Orkestrası yer aldı. Koroda ise İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarına, Türksoy Gençlik Oda Korosu eşlik etti.

Gece sonunda orkestra şefi Rengim Gökmen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter yardımcısı Ertuğrul Tugay’a hediye takdim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da düzenlenen etkinlikten dolayı sanatçılara teşekkür etti.

# İzmir Büyükşehir Belediyesi # UNESCO # sanat # yunus emre # Yunus Emre Oratoryosu