"MESAM'a müdahalede geç bile kalındı! İddialar vahim"

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, bakanlığın Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) müdahalede geç bile kaldığını belirtti. Eyüboğlu, ortaya atılan iddiaların vahim olduğunu kaydetti

"MESAM'a müdahalede geç bile kalındı! İddialar vahim"

Ali Eyüboğlu'un bugünkü yazısı şu şekilde:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, Arif Sağ başkanlığındaki Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM), ‘Bizi denetleyin’ restini gördü. Bakanlık, ‘İdari ve mali işlemlerin denetlenmesi, bir önceki teftişte sunulan tekliflerin yerine getirilip getirilmediğinin tespiti ve bazı üyeler tarafından ileri sürülen iddialarla ilgili gerçekleştirilen incelemeler neticesinde’ mevcut yönetimi görevden uzaklaştırdı.

Mart ayında yapılacak genel Kurulu da üç ay erteleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın MESAM’a kayyum olarak atadığı isimlere dikkat:

Bakanlık, Orhan Gencebay’ın ardından yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Recep Ergül ve Fuat Güner’in yanı sıra başkanlıktan uzaklaştırılan Arif Sağ’ın, “Ne yapıyor bilmem, tanımam. Bütün virtüözleri tanırım. Öyle birini duymadım” dediği Yavuz Bingöl’ü kayyum tayin etti.

MESAM’a atanan kayyum arasında Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan ve Coşkun Sabah da var. Bakanlık, Vedat Çetinkaya, Celal Yarıcı, Osman İşmen, Yücel Erzen, Ali Kocatepe, İclal Aydın ve Selahattin Akarsu’yu da MESAM’ın yedek kayyumu olarak görevlendirdi.

Bakanlık, MESAM’a müdahalede geç bile kaldı. Çünkü ortaya atılan iddialar vahimdi. Orhan Gencebay’la Arif Sağ’ın 50 yıllık dostluğunu bitiren MESAM’da olan bitenin bir an önce aydınlığa kavuşması gerekiyordu. Görünen o ki, MESAM’da uzunca bir süre sular durulmayacak."

ulusal.com.tr

# mesam # ali eyüboğlu