Sağlık Bakanlığı 2022 bütçesi Meclis'te: İşte Sağlık Bakanlığı için ayrılan bütçe miktarı

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi Meclis’e sunuldu. Bakan Fahrettin Koca, milli inaktif aşı Turkovac için acil kullanım onayı başvurusu yapıldığını duyurdu. Muhalefet sıralarından gelen uğultulara tepki gösteren Koca, sağlıkçıların nöbet yükünü hafifletmek için yeni düzenlemeler yapıldığını da açıkladı. Bakan Koca “Doktorların ek ödemelerini artırmak ve bütün sabit ek ödemelerin genel bütçeden yapılmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini de kullandı.

Sağlık Bakanlığı 2022 bütçesi Meclis'te: İşte Sağlık Bakanlığı için ayrılan bütçe miktarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesini Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sundu. Aşı çalışmalarına ve sağlıkçılara ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı.

- 2022'nin Merkezi Yönetim Bütçesi'nden, Bakanlığımız için 116 milyar 37 milyon lira planlanmıştır. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.

Bakan Fahrettin Koca, komisyonda yaptığı sunumda 3’üncü faz çalışmaları yapılan milli aşı Turkovac’a ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

- Yerli covid inaktif aşımız Turkovac bugün itibariyle acil kullanım onayına müracaat etmiştir. Yıl bitmeden yaygın kullanıma gireceğini ümit ediyoruz.

Koca’nın bu açıklaması üzerine muhalefet sıralarından uğultular geldi. Koca, bu uğultulara tepki gösterdi.

- Bugün sevinmenizi beklerdim, anlıyorum ki üzülüyorsunuz.

SAĞLIKÇILARIN NÖBET SAATLERİ

36 saat nöbet tutan bir hekimin trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine nöbet saatleri de gündeme gelmişti. Koca bu konuda düzenleme yapıldığını açıkladı.

- Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Başta asistanlarımız olmak üzere doktorlarımızın nöbet yükünü azaltmak için düzenlemeler yapmaktayız.

DOKTORLARIN EK ÖDEMELERİ

Fahrettin Koca, Türkiye’nin OECD ülkelerine göre hekim sayısında geride olduğunu belirtti. Hemşire ve ebe sayısının 2 katına çıkarıldığını söyleyen Koca, ek ödemelere dikkat çekti.

- Doktorların sabit ek ödemelerini artırmak ve bütün sabit ek ödemelerin genel bütçeden yapılmasını sağlamak istiyoruz.

ÜCRETSİZ SMA TARAMALARI YAPILACAK

Koca, evlilik öncesi ve yeni doğan bebeklere yapılacak ücretsiz SMA taramaları için hazırlıkların tamamlandığını da paylaştı.

- Ülke sathında yılbaşından önce taramalarımız başlıyor. Sağlık Bakanlığı 2022 yılında SMA taramasında yüzde 90 oranını hedefliyor

# sağlık bakanlığı # fahrettin koca # Turkovac # Fahrettin Koca açıklama # SMA # oecd # Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu # fahrettin koca turkovac