Vatan Partisi'nden vatandaşlara uyarı: ''Sığınmacı sorununun ana kaynağı ABD emperyalizmidir''

Altındağ'daki olaydan önce bir kışkırtma girişimi de Alanya'da yapılmıştı. Alanya’da bir plajda Afganistan bayrağının çekildiği görüntüler özellikle kesilerek servis edildi. Sosyal medyada tepkilere neden olan iddialar yetkililer tarafından çürütüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, vatandaşları kışkırtmalara karşı uyardı.

Vatan Partisi'nden vatandaşlara uyarı: ''Sığınmacı sorununun ana kaynağı ABD emperyalizmidir''

Sosyal medyada sığınmacı karşıtı paylaşımlar yapılıyor. Özellikle de turizm bölgeleri hedef alınıyor. Son olarak Antalya’nın Alanya ilçesinde bir plajda Afganistan bayrağının çekildiği görüntüler özellikle kesilerek servis edildi. Tepkilere neden olan iddialar yetkililer tarafından çürütüldü. Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Antalya Valiliği, görüntülerin ilkinin 2018'de çekildiğini, görüntüdeki kişinin de Türk vatandaşı olduğunu bildirdi. Görüntülerin tamamını yayınlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi, sosyal medyadaki sığınmacı provokasyonuna karşı vatandaşları uyardı.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, sığınmacı sorununun ana kaynağının Amerikan emperyalizmi olduğunu vurguladı.

Kurtoğlu, vatandaşları kışkırtmalara karşı uyardı.

Kurtoğlu, sığınmacı sorununa kesin çözümün bölge ülkeleriyle iş birliği olduğunu belirtti.

# abd # vatan partisi # Afganistan # alanya # ABD emperyalizmi # sığınmacı sorunu