İHH'dan AKP-İsrail mutabakatına tepki

AKP hükümeti ve İsrail arasında "normalleşme" süreci için varılan ön mutabakata İnsani Yardım Vakfı'ndan tepki geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan, "Türkiye ve İsrail arasında yapılacak bir anlaşma Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhinedir" dedi.

İHH'dan AKP-İsrail mutabakatına tepki

AKP hükümetinin "ilişkileri normalleştirmek" adı altında İsrail'le masaya oturması ve ön mutabakat imzalaması rahatsızlık yarattı. Gözler Mavi Marmara Davası'na çevrildi.

10 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği Mavi Marmara Davası'nın müdafi İnsani Yardım Vakfı İHH'dan mutabakata tepki geldi. İHH, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Açıklama da İsraille yapılacak her türlü iş birliğinin Türkiye, Filistin ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğu belirtildi.

İsrail'in Gazze Ablukası ve Mavi Marmara konusundaki tutumunda ısrarlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Mavi Marmara'ya saldıran bütün katiller cezasını çekecektir" denildi.

Gazze ablukasının kalkması gerektiği vurgulanan açıklamada; "Böyle bir anlaşmanın konusu doğalgaz olamaz. Zira Doğu Akdeniz'deki doğalgaz, Filistin halkının hakkıdır. Mavi Marmara meselesi sadece Türkiye halkının değil, Filistin halkının ve 37 ülke halkının davasıdır. İsrail ile anlaşma ve hele hele Mavi Marmara davasının aleyhine olan bir anlaşma Türkiye'ye de, Gazze'ye de kaybettirir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# tepki # ihh