Bomba yüklü araçla saldırıldı! Ankara saldırısında ölü sayısı yükseliyor

Ankara, büyük bir patlamayla sarsıldı. Saldırının hedefinde Amerika'nın kara gücü PYD'yi bombalayan Türk ordusu vardı. Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı

Bomba yüklü araçla saldırıldı! Ankara saldırısında ölü sayısı yükseliyor

Başkent, şiddetli patlamayla sarsıldı. Şehrin büyük kesiminden duyulan patlamanın hedefi Türk odusuydu.

Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, kırmızı ışıkta bekleyen askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından iki askeri servis aracı alev topuna döndü.

Yükselen siyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

Patlama, Genelkurmay Başkanlığı, TBMM ve İçişleri Bakanlığı'na çok yakın bir mesafede bulunan, Devlet Mahallesi olarak da bilinen, general-amiral lojmanlarının hemen karşısındaki bölgede yaşandı. Patlamada Eryaman bölgesi servislerinden üçü yandı. Caddeden geçen araçların da camları kırıldı.

Patlama sonrası askerler, hareket etmiş araçları olay yerinden uzaklaştırdı, diğer araçlar ise askeri alana çekildi. Araçlarda, albay rütbesi dahil ast-üst rütbeli askeri personelin yanı sıra idari birimelerde çalışan sivil personel de bulunuyordu.

Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıda yaralanan 61 kişiden 30'unun taburcu edildiği, 31 yaralıdan 8'inin GATA'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altına alındığı, hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi.

Açıklamada, saldırı sırasında lojman yakınında bulunan ve hafif yaralanan Hava Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Saldırıda zarar gören 4 otobüs ve bir otomobil yapılan çalışmayla olay yerinden kaldırıldı. Polis, olay yerinde delil toplama çalışmasını sürdürüyor. Patlamanın olduğu Merasim Sokak’ın giriş ve çıkışları beyaz brandalarla çevrildi.

Patlamanın olduğu noktaya giden bütün yolları kapatıldı. 500 metre mesafeye kadar barikatlar kuruldu. Görevliler dışında kimsenin geçişine izin verilmiyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da sabah erken saatlerde olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Akar, yetkililerden bilgi aldı.

ulusalkanal.com.tr

# ölü sayısı # bomba yüklü araçla saldırı # ankara valisi