ABD'nin Doğu Akdeniz planı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Doğu Akdeniz tek taraflı adım attığını, KKTC konusunda samimi olmadığını söyledi. Bölgedeki gerilimin adil ve eşit tavırlarla çözüleceğine dikkat çekti. 25 Eylül'de AB'de yapılacak Doğu Akdeniz zirvesini hatırlattı, Mısır ile siyasi görüş ayrılıklarının işbirliği için engel olmadığını belirtti. Kalın, Libya Başbakanı Serrac'ın istifasını da değerlendirdi.

ABD'nin Doğu Akdeniz planı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Doğu Akdeniz, KKTC, Libya, Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac'ın istifa kararının ilişkileri değiştirmeyeceğini vurguladı. Hem Kuzey Afrika’nın hem de Akdeniz’in güvenliği için milli mutabakat hükümetine desteğin süreceğini ifade etti.

Kalın, Doğu Akdeniz'de adil paylaşım arayaşına devam edileceğini, bütün kıyıdaş ülkelerin içinde olduğu bir enerji perspektifinin geliştirilebileceğini dile getirdi. Mısır ile işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Akdeniz politikalarının samimi olmadığını söyledi Cumhurbaşkanı Kalın. Washington'un tek taraflı çözüm arayaşında olduğunu kaydetti. Rum yönetimini silahlandırma adımlarına ve Batı Trakya'da Yunanistan ile yapılan tatbikata tepki gösterdi.

.

ulusal.com.tr

# abd # libya # İbrahim Kalın # mısır # KKTC # doğu akdeniz