Rahşan Ecevit son yolculuğuna uğurlandı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı. Ecevit için Ankara Kocatepe Camiinde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Ecevit’in naaşı törenin ardından Devlet Mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedildi.

Rahşan Ecevit son yolculuğuna uğurlandı

Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı. Eşi Bülent Ecevit’in yanına defnedildi.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü GATA’da 17 Ocak’ta hayatını kaybetti. Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ecevit için Ankara Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile Ankara Valisi Vasip Şahin de törendeydi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce gibi çok sayıda siyasetçinin yaı sıra vatandaşlar da Rahşan Ecevit'i son yolculuunda yalnız bırakmadı.

Törenin ardından naaşı Devlet Mezarlığına götürülen Rahşan Ecevit, merhum eşi Bülent Ecevit’in yanına defnedildi. Ecevit’in son isteği 60 yıllık eşinin yanına defnedilmekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan isteğin yerine getirilmesi için ricada bulunulmuş bu kapsamda yasa teklifi çıkarılmıştı.

Demokratik Sol Parti kurucularından olan Rahşan Ecevit’in cenazesi için memleketinden toprak getirildi. Giresun Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, “Rahşan Hanım'ın çok sevdiği Şebinkarahisar'dan getirdiğimiz toprağı mezarına koyacağız” demişti.

Rahşan Ecevit, Şebinkarahisarlı bir ailede dünyaya gelmişti. 1946’da Bülent Ecevit ile evlendi. Ressam, yazar ve siyasetçi olan Ecevit bir dönem DSP’nin genel başkanlığını da yapmıştı.

ulusal.com.tr

# dsp # bülent ecevit # Rahşan Ecevit