Sencer İmer Suriye'deki muhaliflerle görüşmeye tepki gösterdi: ''Bu kabul edilemez Suriye'de resmi hükûmet var''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye’deki muhaliflerle temasına tepkiler sürüyor. Ankara ile Şam iş birliğine yönelik adımların konuşulduğu bu dönemde yapılan görüşmenin kabul edilemez olduğu belirtildi. Uzmanlar, Ankara’nın bölgesel çıkarları da düşünerek Suriye’nin Şam'daki meşru hükümeti tanımak zorunda olduğunu ifade etti.

Sencer İmer Suriye'deki muhaliflerle görüşmeye tepki gösterdi: ''Bu kabul edilemez Suriye'de resmi hükûmet var''

Haber: Seda Akyüz

Ankara ile Şam’ın terör örgütlerini bitirme kararlılığına yönelik adımlarına gölge düşürecek ziyarete eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7 Eylül’de Türkiye ve Suriye ilişkilerini etkileyecek kritik bir açıklama yapmıştı. Çavuşoğlu, Ankara ve Şam’ın terör örgütü PKK-PY konusunda görüşlerinin örtüştüğünü ifade etti.

Ancak bu açıklamanın üzerine Bakan Çavuşoğlu, Suriye’de resmi hükümete karşı olan muhaliflerle bir görüşme yaptı. Ankara ve Şam iş birliğine doğru adımların atılması beklenirken gelen bu açıklama da tepkilere neden oldu.

Ulusal Kanal’a konuşan Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Türkiye’nin terör tehdidini bitirebilmesi için Suriye ile iş birliği yapması gerektiğini belirtti. İmer, meşru hükümet yetkileri dışında yapılan görüşmelerin ise kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İmer, ''Muhalefetle görüşüyorsunuz ama iktidarla görüşmüyorsunuz. Bir ayağı var bir ayağı yok. Kabul edilebilir bir şey değil. Suriye’de resmi hükümet var. Bunu kabul etmek zorundasınız. Bizim kontrolümüzdeki olan bölgeler ve terör örgütleri PKK-PYD kontrolü hariç ülkesinin 3’te 2’sini kontrol eden Suriye Devleti var. Olmayan şeyleri hayal ederek bir şeye varamazsınız'' dedi.

# ankara # pkk # suriye # terör # Mevlüt Çavuşoğlu # hükümet # tepki # çavuşoğlu # şam # Sencer İmer # muhalif