Rumları korkuttu

Rumlar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını durdurmak için çare arıyor. Yavuz sondaj gemisinin çalışmaları ve Türk Donanması'nın Girit'in güneyine kadar inerek icra ettiği eğitim çalışmaları Rumları iyice telaşlandırdı. Rum yönetimi, Avrupa Birliği ülkeleri Dışişleri Bakanlarından yardım istedi.

Rumları korkuttu

Yavuz sondaj gemisinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini telaşlandırdı.

Sondaj çalışmalarının yanı sıra, Türk Donanması'nın Girit'in güneyine kadar inerek icra ettiği eğitim çalışmaları Güney Kıbrıs Rum Yönetimini paniğe soktu.

Edinilen bilgiye göre, Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Fransa ve Lübnan Savunma Bakanlıkları, ‘Savunma ve Güvenlik’ konularında ikili işbirliği programları anlaşması imzaladı.

Rum Kesimi Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, programlar çerçevesinde; üç ülke ortak tatbikatlar yapacak.

Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Avrupa Birliği ülkeleri dışişleri bakanları başta olmak üzere, birçok ülke ile Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki adımlarını ele aldı.

Türkiye’nin bölgedeki çalışmalarının ‘yasadışı’ olduğunu iddia eden Hristodulidis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, koronavirüs sonrası döneme hazırlandığını ifade etti.

Rum Bakan’ın, Türkiye’nin adımlarının durdurulması için mevkidaşlarından yardım istediği kaydedildi.

ulusal.com.tr

# doğu akdeniz # yavuz sondaj gemisi