Prof. Dr. Esfender Korkmaz, dolardaki artışın nedenini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerinden sonra faiz artırmayacağı düşünülen Merkez Bankası, 3,42'ye yükselen dolar kuruna müdahale için yarım puanlık faiz artışı yaptı. Gösterge faizini 7,50'den 8'e çeken Merkez Bankası, piyasaya da 1,5 milyarlık döviz sürdü. Ateşini düşüren dolar 3, 38 seviyesine gerilemişti ki Avrupa'dan gelen "ilişkileri dondurma" kararı sonrası dolar yeni rekorla 3,44 seviyesinin üzerine çıktı.

Prof. Dr. Esfender Korkmaz, dolardaki artışın nedenini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrası Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu'nun faizi artırmayacağı bekleniyordu.

Erdoğan'ın açıklamasından sonra yükselişe geçen dolar rekor kırarak 3,42 seviyesini gördü. Tüm gözlerin çevrildiği Merkez Bankası ise kuru dengelemek için yarım puanlık faiz artışına gitti. Faiz üst bandını 7,50'den 8'e çeken Merkez Bankası, piyasaya da 1,5 milyar dolar sürdü.

Müdahalenin ardından dolar kısa süre içinde 3,38 seviyesine geriledi. Ancak düşüş uzun sürmedi. Avrupa Parlementosu'nun açıkladığı, "Türkiye'yle ilişkileri dondurma" kararı doların tansiyonunu yükseltti. Yeni bir rekor kıran dolar 3,44 seviyesini aştı, avro da 3,63'ün üzerine çıktı.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Profesör Doktor Esfender Korkmaz, dolardaki artışın nedenini açıkladı.

Profesör Korkmaz, "Erdoğan'ın dolar yerine altına geçelim" açıklamasını da değerlendirdi.

Korkmaz'a göre ekonomi yönetiminin var olan krize müdahalesi yetersiz. Türkiye'nin acilen yapısal değişikliklere ve üretim ekonomisine ihtiyacı var.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: CANBERK HAZAR

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # tayyip erdoğan # dolar son dakika # dolar haberleri # Esfender Korkmaz