Yılın ilk karpuz hasadı

Antalya’da, ülkemizin örtü altında üretilen yılın ilk karpuzlarının hasadına başlandı. Manavgat ilçesinde 4 ay önce seraya ekilen karpuzda şimdi hasat zamanı. Karpuzun toptancı halinde 7 liraya kadar alıcı bulması üreticinin yüzünü güldürüyor. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, ''yerli karpuz varken ithaline gerek yok'' diyor.

Yılın ilk karpuz hasadı

Ocak ayında toprakla buluşan tohumlar, meyveye durdu. Bin bir emekle üretilen karpuzlar olgunlaştı. Sıra hasada geldi. Antalya’da, ülkemizin örtü altında üretilen yılın ilk karpuzlarının hasadına başlandı.

Ziraat Mühendisi Osman Coşar, 15 dönüm serada karpuz üretimi yapıyor. Örtü altında karpuz yetiştirmenin açık alana kıyasla hem bakımının daha zor, hem de üretim maliyetinin yüksek olduğunu söyledi.

Sezonun ilk örtü altı karpuzları hem iç hem de dış pazarlara gönderiliyor. Coşar, karpuzun toptancı halinde 7 liraya kadar alıcı bulduğunu söyledi.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, sezonun ilk örtü altı karpuzlarını yerinde kontrol etti. Başkan Metin, hem yurda hem de dünyaya yetecek kadar karpuz ürettiklerini söyledi. ''Yerlisi varken ithaline gerek yok.'' dedi.

# antalya # karpuz # hasat # maliyet # üretim # ithal # Sezon # ziraat # manavgat # toptancı # tohum