ABD sistemi dondu: Elektrik kesik, temiz su yok, gıda sıkıntısı var

ABD'de yaşanan dondurucu soğuklardan dolayı 69 kişi öldü. Teksas'ta elektrik kesintileri krize dönüşmüşken eyalette 14 milyonu aşkın kişi temiz suya erişemiyor. ABD'de gıda sıkıntısı da yaşanıyor. Yiyecek ve içecek bulma da sıkıntı yaşayan halk marketlere akın ediyor.

ABD sistemi dondu: Elektrik kesik, temiz su yok, gıda sıkıntısı var

ABD’nin güney eyaletlerinde hayat durma noktasına geldi. Şartların en çok etkiledi yer ise Teksas.

Teksas'ta elektrikkrizinin üstüne eklenen su sıkıntısına hala çözüm bulunabilmiş değil. Bölgede milyonlarca insan temiz suya erişim sağlayamıyor. Donan borular da su baskınlarına neden oluyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SÜRÜYOR

4,5 milyon kişinin günlerce elektriksiz kaldığı eyalette, 165 bin hanede kesinti halen devam ediyor. Eyaletin enerji dağıtım şirketi kesintilerden sorumlu tutulmuş durumda.

Elektrik olmayınca bölgede ısınma sorunu da baş gösterdi. Bölge halkı farklı yöntemlere başvurdu. Şömine yakıp ısınmak isteyenler yangınların çıkmasına sebep olurken, itfaiye müdahale de oldukça zorlandı.

Isınabilmek için bir diğer tercih ise gaz yağlı ısıtıcılar oldu.

Kesintilere, elektrik şebekesindeki tasarım hatalarının neden olduğu ifade ediliyor.

Yiyecek-içecek stoklamak için marketlere akın eden Teksaslılar, uzun araç kuyrukları oluşturdu.

BİDEN TEKSAS'A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEK

ABD Başkanı Joe Biden'ın da önümüzdeki günlerde Teksas'a gidip bölgedeki son durumu gözlemlemesi bekleniyor.

Teksas yıl boyunca yüksek sıcaklıklarla bilinen bir yerken geçtiğimiz pazartesi günü hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceye kadar düştü. Bu sıcaklık derecesi 1899'dan bu yana en soğuk üçüncü gün olarak kayıtlara geçti.

HAVA KOŞULLARI AŞILARI DA ETKİLEDİ

Ülke genelinde etkili olan elverişsiz hava koşulları ve kar yağışı 6 milyon doz koronavirüs aşının dağıtımını da geciktirdi.

Hayvanlar da soğuk havadan etkilendi. Evlerinin bahçelerinde donma tehlikesi geçiren evcil hayvanlar ile ilgili günde 150 yardım çağrısı alınıyor.

# yangın # kar # elektrik # kriz # aşı # Biden # kış # abd biden # joe biden # elektrik kesintisi # enerji # ABD Başkanı Joe Biden # Gıda # Koronavirüs aşısı # yiyecek # ABD aşı # koronavirüs aşı # Dondurucu soğuk # eyalet # ABD Joe Biden # ABD yangın # ABD kış # ABD kar # ABD Teksas kış # Teksas kar # Teksas kış # Teksas elektrik # abd teksas # temiz su # içecek # ABD kriz # ısıtıcı # Biden Teksas # ABD elektrik # ABD temiz su # elektrik şebekesi