KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: ''Kıbrıs Türk halkı eşitlik temelinde bir anlaşmayı her zaman istiyor''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Üst Düzey Temsilcisi Jane Holl Lute'u kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Tatar, "Bizim istediğimiz, Kıbrıs Türk halkının kendi varlığını eşitlik temelinde sürdürebilmesi" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: ''Kıbrıs Türk halkı eşitlik temelinde bir anlaşmayı her zaman istiyor''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs için görevlendirilen BM Üst Düzey Temsilcisi Jane Holl Lute'u kabul etti.

Cenevre'de düzenlenecek olan Kıbrıs Konferansı öncesi son kez yapılan görüşmede, Kıbrıs Türk halkının talepleri konuşuldu.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Tatar, "Kıbrıs Türk halkı, eşitlik temelinde Kıbrıs'ta bir anlaşmayı her zaman istiyor." ifadelerini kullandı.

''KIBRIS ESKİ KIBRIS DEĞİL''

Tatar, Kıbrıs'ta hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının altını çizerek, konferansla birlikte KKTC'ye ve Türkiye'ye Kıbrıs konusundaki yeni fikirlerini masaya taşıması için fırsat verildiğini kaydetti.

Tatar, Türkiye ile aynı siyaseti savunduklarını Birleşmiş Milletler'in de bildiğini vurguladı.

- Çünkü biz bu görüşlerimizi savunuyoruz. Açık ve net. Karşı taraf farklı şeyler söyleyebilir. Ama ne Kıbrıs eski Kıbrıs'tır ne Doğu Akdeniz eski Doğu Akdeniz'dir. Şartlar çok değişmiştir, konjonktür çok değişmiştir. Uluslararası ilişkiler farklı boyutlardadır. Türkiye'nin söyledikleri ortadadır.

# türkiye # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Kıbrıs Türkleri # doğu akdeniz # bm # Birleşmiş milletler # kıbrıs konferansı # ersin tatar # Cenevre # anlaşma # kıbrıs sorunu # BM Kıbrıs # KKTC Ersin Tatar # KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # Kıbrıs Türk halkı # kıbrıs türkü # Jane Holl Lute # tatar # Türkiye Kıbrıs # Cenevre Kıbrıs # Birleşmiş Milletler Kıbrıs # Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # Kıbrıs konusu