Çin finans kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para ile hizmet vermesini yasakladı

Çin'den kripto paralarla ilgili yeni bir karar geldi. Alınan kararla birlikte, finans kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para birimleri üzerinden hizmet vermesi yasaklandı.

Çin finans kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para ile hizmet vermesini yasakladı

Çin gündemdeki kripto paralarla ilgili yeni bir adım attı.

Ulusal İnternet Finansman Birliği, Bankacılık Birliği, Ödeme ve Takas Platformu tarafından yapılan ortak yazılı açıklamayla birlikte kripto para işlemleri yasaklandı.

Yapılan açıklamada, ''Son dönemde kripto para birimleri çok sert şekilde yükselirken ve düşerken, spekülatif kripto işlemleri artış gösterdi. Bu, insanların varlık güvenliklerini ihlal ediyor, ekonomik ve finansal düzeni ciddi şekilde aksatıyor'' ifadelerine yer verildi.

BİTCOİN'DEKİ DÜŞÜŞTE ELON MUSK ETKİSİ

Bitcoin'de yaşanan düşüşte ABD'li otomotiv ve teknoloji şirketi Tesla'nın kurucusu ve üst yöneticisi Elon Musk'ın da etkisi olmuştu.

Elon Musk, şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklamış, mart ayı itibarıyla Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başlamıştı.

Elon Musk daha sonra çevresel endişeleri gerekçe göstererek araç satışlarında Bitcoin ile ödemeyi askıya aldı.

# çin # hizmet # bitcoin # finans # Tesla # ödeme # Çin kripto para # kripto para yasak # spekülatif # çin bitcoin # Bitcoin düşüş