Salgın doğa turlarına olan ilgiyi artırdı

Salgın sürecinde şehirlerin kalabalık ve riskli ortamlarından kaçmak isteyenler çareyi doğa gezilerinde buldu. Sivas’ta her yaştan doğa tutkunu, katıldıkları turlarda doğada vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Salgın doğa turlarına olan ilgiyi artırdı

Geniş coğrafi yapısıyla İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu üçgeninde yer alan Sivas, her mevsim doğanın farklı renklerini ve eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerine sunuyor.

Koronavirüssalgını nedeniyle büyük şehirlerin kalabalık ve riskli ortamından kaçmak isteyen yurttaşlar soluğu doğada aldı. Sivas'ta yaşayan çevre tutkunları, doğa turu ve sporlarına daha fazla ilgi duymaya başladı.

Doğa turundaki yurttaşlar hem temiz havayla buluşuyor hem de soğuk havalar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için yem bırakıyor.

Kovid-19 sürecinde doğa farkındalığı başladığını vurgulayan Sivas Doğa Sporları Kulübü Başkanı Osman Çakır, taleplerin giderek arttığını söyledi.

Çamlıbel ormanındaki doğa yürüyüşüne katılan yurttaşlar, mutlu ve huzurlu olduklarını belirtti.

# koronavirüs # şehir # Kovid19 # doğu anadolu # Sivas # karadeniz # iç anadolu # salgın # doğa # tur # Salgın süreci # doğa tutkunları # doğa turları # Çamlıbel