Sözcü yazarı Uğur Dündar Halk TV'den neden ayrıldı? "1 Nisan sabahı Ankara'dan yüreğimi yakan bir haber geldi"

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, "Ufuktan doğan güneşin müjdeler getirdiği 1 Nisan sabahı Ankara'dan yüreğimi yakan bir haber geldi. Önce 1 Nisan şakası sandığım habere göre; Halk TV'nin en zor zamanlarında onu sırtlayıp başarılı günlere taşıyan değerli haberci meslektaşlarım, hiç uyumadan çalışıp seçim sonuçlarını duyurdukları gecenin sabahında, adeta birer eşya gibi kapının önüne bırakılmışlardı" ifadelerini kullandı

Sözcü yazarı Uğur Dündar Halk TV'den neden ayrıldı? "1 Nisan sabahı Ankara'dan yüreğimi yakan bir haber geldi"

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Halk TV'den ayrılma sürecini yazdı.

Dündar, şu ifadeleri kullandı:

"Ufuktan doğan güneşin müjdeler getirdiği 1 Nisan sabahı Ankara'dan yüreğimi yakan bir haber geldi.

Önce 1 Nisan şakası sandığım habere göre; Halk TV'nin en zor zamanlarında onu sırtlayıp başarılı günlere taşıyan değerli haberci meslektaşlarım, hiç uyumadan çalışıp seçim sonuçlarını duyurdukları gecenin sabahında, adeta birer eşya gibi kapının önüne bırakılmışlardı!..

Haberi doğrulattıktan sonra, hiç düşünmeden yarım asırlık meslek yaşamımda daha önce de benzerlerini sergilediğim bir davranış yaptım.

Hemen Halk TV'den ayrıldım.

Bazıları “Uğur Dündar Halk TV'den istifa etti” dediler. Bu doğru değil. İstifa için bir kurum/kuruluşla aranızda hukuki bir bağ olması gerekir.

Benimki gönül bağıydı. Meslektaşlarıma eşya muamelesi yapıldığını öğrenir öğrenmez bu bağ kopuverdi!..

***

Çalıştığım medya kuruluşlarından ayrıldıktan sonra, beni üzecek bir davranış gelmediği sürece orası hakkında konuşmamak gibi bir ilkeye sahibim.

Halk TV'nin yolu açık olsun!.."

ulusal.com.tr

# sözcü # ankara # halk tv # uğur dündar # 1 nisan