Türkşeker kapatıldı iddialarını yalanladı: "Üretim hız kesmeden devam ediyor"

Konya'daki Ilgın Şeker fabrikasının bakımsızlıktan kapatıldığı iddia edildi. Ancak Türkşeker iddiaları yalanladı. Fabrikanın ocak ayındaki şiddetli rüzgardan zarar gördüğünü bu nedenle kampanya süresinin 10-15 süre erken bitirildiği açıklandı. Gerekli onarım için bütçe ayrıldığı, üretime de devam edildiği vurgulandı.

Türkşeker kapatıldı iddialarını yalanladı: "Üretim hız kesmeden devam ediyor"

Temeli 1976 yılında atılan Türkiye’nin en değerli şekerfabrikaları arasında gösterilen Ilgın Şeker Fabrikası’nın kapatıldığı iddia edildi.

Kireç ocaklarının çalışamayacak vaziyette olduğu, üretim yapılamadığı öne sürüldü. Türkşeker bu iddiaları tamamen çürüttü:

''Toplam üretilen 1 milyon 62 bin ton şekerin 125 Bin tonu Ilgın Şeker Fabrikasında üretilmiştir.''

Türkşeker tarafından kamuoyuna bilgilendirme geçildi. Ulusal Kanal'a konuşan yetkililer, Ilgın Şeker Fabrikası'nda şiddetli rüzgar nedeniyle bazı noktaların zarar gördüğü, sadece kampanya süresinin 10-15 gün erken bitirildiği açıklandı:

''Ocak'ın 28'inde şiddetli fırtınanın etkisiyle kireç ocağı kulesi zarar görmüştür. Söz konusu hasar fabrikanın bakım ve onarımla ilgili bir eksikliğinden değil zaman zaman hızı 110 km/saati bulan şiddetli rüzgârdan kaynaklanmıştır. Yerinde yapılan teknik inceleme neticesinde, iş sağlığı ve güvenliği açısından kampanya süresinin öngörülenden 10-15 gün erken bitirilmesi kararlaştırılmıştır. İşlenmeyen pancar ise herhangi bir çürüme olmaksızın diğer fabrikalara nakledilmiştir.''

Ilgın Şeker Fabrikası'nın bulunduğu lokasyon Türkiye'de en fazla pancar üretiminin yapıldığı bölgelerden biri. Türkşeker'in fabrikaya büyük önem verdiği, üretimin devam ettiği vurgulandı:

''Ilgın Şeker Fabrikası 2020/21 yılı kampanya döneminde 140 gün aralıksız üretim yapmış olup, yeni kampanya döneminde de üretimimiz devam edecektir. Her yıl bütün fabrikalarımızın bakım ve onarımı eksiksiz yapılmaktadır. Ilgın Şeker Fabrikası için de 2021 yılı revizyon döneminde 40 Milyon TL Yatırım ve Bakım Onarım bütçesi ayrılmıştır.''

# şeker # türkiye # ulusal kanal # üretim # fabrika # TÜRKŞEKER