Avrupa'da Kovid-19 alarmı: Almanya ve Belçika mücadelede yeni kararlar alıyor

Avrupa'da Kovid-19 alarm veriyor. Günlük vaka sayısında dünyada ikinci sıraya yükselen Almanya, yeni kısıtlamalar getirmeyi hedefliyor. Yeni kısıtlamaların aşı yaptırmayanlara yönelik olması bekleniyor. Belçika da virüse karşı yeni adımlar atıyor. Açık havada ve kapalı mekanların bir kısmında kaldırılan maske takma zorunluluğu 20 Kasım'dan itibaren yeniden getiriliyor.

Avrupa'da Kovid-19 alarmı: Almanya ve Belçika mücadelede yeni kararlar alıyor

Alarm veren Kovid-19'a karşı Avrupa ülkeleri yeni adımlar atıyor.

Almanya, günlük vaka sayısında dünyada ikinci sıraya yükseldi. Salgında 4'üncü dalgayı yaşayan Almanya'da vaka sayısı 52 binin üzerine çıktı. Virüsten ölüm sayısı da 300'e yaklaştı.

Tablo karşısında Berlin harekete geçti. Başbakan Angela Merkel ile eyalet yetkililerinin yapacağı toplantıda, mücadelede için eyaletler arasında ortak bir çizgi aranacak.

Koalisyon hükümeti kurma hazırlığı yapan Sosyal Demokrat Parti Yeşiller ve Hür Demokrat Parti tarafından hazırlanan planlar Federal Meclis'te oylamaya sunulacak. Tasarıda, eyalet yönetimlerinin salgının durumuna göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulayabilmesi yer aldı.

Korona test sonucu ve aşı olduğuna dair belgelerde sahtecilik yapanlara ağır cezalar getirilmesi de planlandı. Sahte belgeleri hazırlayanlara üç aydan beş yıla kadar hapis cezası verilebileceği belirtildi.

12 yaş üzeri nüfusun yüzde 67,6'sı aşılarını tamamlayan Almanya yeni tedbirlerle bu oranı yüzde 80'e çekmeyi hedefliyor.

BELÇİKA'DAN MASKE KARARI

Belçika ise açık havada ve kapalı mekanların bir kısmında kaldırılan maske takma zorunluluğunu 20 Kasım'dan itibaren yeniden getiriyor.

Maske zorunluluğu 12 yaş yerine 10 yaş üstü herkes için uygulanıyor. Okullarda takılıp takılmayacağı ise bölgesel hükümetlerin takdirinde olacak.

12 Aralık'a kadar haftanın 4 günü evden çalışma zorunlu hale getiren Belçika, söz konusu tarihten sonra bu süreyi 3 güne düşürecek.

# koronavirüs # almanya # Kovid19 # avrupa # berlin # Maske # salgın # Belçika # angela merkel # BioNTech # salgınla mücadele # Avrupa salgın # maske zorunluluğu # kovid 19 maske # Avrupa Aşı