Güven ortamı sağlanan Hakkari'de buz altı dalışı yapıldı

Kararlılıkla süren terörle mücadele sayesinde huzur ve güven ortamı sağlandı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 3 bin 400 rakımlı Cilo Dağları'nda Sat Buzul Gölleri'nde buz altı dalışı yapıldı.

Güven ortamı sağlanan Hakkari'de buz altı dalışı yapıldı

Türkiye'nin kararlıklıkla yürüttüğü terörle mücadele kapsamında teröristlerin sığınakları yerle bir edildi. Dağlar artık teröristlere değil festival ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güven ortamının sağlandığı 3 bin 400 rakımlı Cilo Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri'nde buz altı dalışı yapıldı.

"Milli Park" ilan edilen İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, ilkbahar ve yaz aylarında düzenlenen festivallerin ardından bu kez de buz altı dalışı etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Büyük bölümü karla kaplı bölgede soğuk havanın etkisiyle yüzeyi donan gölde, buz kırılarak dalış yapılabilecek bir alan açıldı.

Dalış eğitmeni Serkan Ök de söz konusu bölgede dalış yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. "Tüm dalış severleri buz dalışı için bu bölgeye bekliyoruz." dedi.

# türkiye # Hakkari # cilo dağları # buz # milli park # soğuk hava # sat buzul gölleri