Türk jetleri IŞİD mevzilerine doğru havalandı!

Türk jetleri havalandı, önce IŞİD'e sonra da bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil, Zap, Metina, Gara, Avaşin, Haftanin ve Hakurk kamplarına bomba yağdırdı. Operasyon, gece görüş ve vuruş özelliğine sahip Pars Filosu'na bağlı jetler tarafından yapıldı. PKK’nın sığınak, barınak, depo, lojistik nokta, barınma alanları, mağaraları ve eğitim tesisleri vuruldu.

Türk jetleri IŞİD mevzilerine doğru havalandı!

Türkiye düğmeye bastı. Sınır hattındaki terör örgütlerine yönelik ikinci hava herakatında hem Suriye'deki IŞİD hem de Kuzey Irak'taki PKK kampları vuruldu.

Suriye'de IŞİD'in üst düzey isimlerinin toplanacağı istihbaratı üzerine operasyon yapıldı. Toplantının başlaması beklendi.

Toplantı başlar başlamaz da Diyarbakır’daki Pars Filosu’na ait 20 F-16, savaş uçağı gece yarısı bombalarla havalandı. İlk hedef Suriye'deki IŞİD mevzileriydi. 3 F-16 savaş uçağı IŞİD hedeflerine 4 adet lazer güdümlü bomba attı. IŞİD’e ait 2 karargâh ile bir toplanma yerini vuruldu.

Suriye'deki hava operasyonuna eş zamanlı olarak Kuzey Irak'a da operasyon yapıldı. Örgütün Kandil, Zap, Metina, Gara, Avaşin, Haftanin ve Hakurk kampları bombardıman altına alındı.

PKK'ya ait sığınak, barınak, depo, lojistik nokta, barınma alanları, mağaraları ve eğitim tesisleri vuruldu.

Hava operasyonlarına eş zamanlı olarak karadan da yoğun obüs ve havan topu atışları yapıldı. Çukurca İlçesi’nin Işıklı ve Derecik Beldesi sınır taburlarından, PKK’nın Zap ve Kanireş kampları obüs ve havan atışlarıyla vuruldu. Top atışları Çukurca İlçe merkezinden de duyuldu.

Operasyon sırasında bölgeden yoğun dumanlar yükseldi. Türk jetlerinin Irak’taki PKK kamplarını bombalamasının ardından Batman Askeri Havaalanı’nda konuşlandırılan İnsansız Hava Uçakları'yla sınıra yönelik keşif uçuşları arttırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# ordu # tsk # ışid # saldırı # suriye # 24 temmuz