Dünyada 1 Mayıs kutlamaları: Almanya ve Fransa karıştı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye’de olduğu gibi dünyada da salgının gölgesinde kutlandı. Etkinlikler, salgın nedeniyle bazı ülkelerde sınırlı sayıda katılımcı ile yapıldı. Almanya ve Fransa'da ise kutlamalara polis müdahale etti.

Dünyada 1 Mayıs kutlamaları: Almanya ve Fransa karıştı

Türkiye'de olduğu gibi dünyada da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dünyada salgının gölgesinde kutlandı. Kutlamalarda coşkulu anlar da yaşandı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de 1 Mayıs kutlamaları, işçi sendikaları ve sol koalisyon hükümetinden bazı bakanların katılımıyla gerçekleşti.

Fransa’da ise polis müdahalesi gündem oldu. 1 Mayıs için sokağa çıkma yasağında Paris’te toplanan ‘sarı yelekliler’ polisle karşı karşıya geldi. Polis kutlama alanındaki yüzlerce kişiye biber gazı ile müdahale etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1 Mayıs kutlamaları, Brandenburg Kapısı'nın önünde yapıldı. Alman Sendikalar Birliği tarafından düzenlenen kutlamalara polisin müdahele etti.

Belçika 1 Mayıs kutlamalarını çeşitli etkinliklerle gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemi için düzenlenen ‘geleneksel yürüyüş’ Brüksel belediye binası önünden başladı.

İsviçre’nin 1 Mayıs kutlamaları 38’den fazla etkinlikten oluştu. 16 bölgede emekçiler sokağa çıkarak salgın döneminde yaşananları protesto etti.

Daha iyi bir yaşam ve iyi bir ücret için binlerce emekçi ekonomik krizde yaşananlar ve hakları için mücadele edeceklerini söylediler.

# türkiye # almanya # fransa # Paris # madrid # sarı yelekliler # salgın # isviçre # olaylar # Brandenburg # 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü # katılımcı