LGS maratonu tamamlandı: 1 milyona yakın öğrenci sınav heyecanı yaşadı

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, okullarında sınav heyecanı yaşadı. Okul bahçesine veliler alınmazken, görevliler öğrencilere yardımcı oldu. Bir milyona yakın öğrenci sabah saat 09.30'da başlayan sınav boyunca ter döktü. Veliler de okul bahçesinde büyük heyecan yaşadı.

LGS maratonu tamamlandı: 1 milyona yakın öğrenci sınav heyecanı yaşadı

1 milyona yakın öğrenci için LGSmaratonu tamamlandı.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, okullarında sınav heyecanı yaşadı. İlk oturumu sabah saatlerinde başlayan LGS'de 2 oturum yapıldı.

Öğrenci ve refakatçiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Öğrenciler sınavın yapılacağı okullara aileleriyle birlikte gitti.

Sınava gireceği okullara giden öğrenciler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında salonlara alındı.

Milli Eğitim Bakanlığınca 8`inci sınıf öğrencilerine yönelik LGS kapsamındaki merkezi sınavın ilk oturumu 09.30'da başladı.

Okul bahçesine alınmayan aileler, okul dışında çocuklarını bekledi.

Veliler de öğrenciler kadar heyecanlıydı.

Merkezi sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleşti.

LGS birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika sürdü. Bu sınav 10.45'te sona erdi. 45 dakikalık ara sonrasında ikinci oturuma geçildi. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve süresi 80 dakika oldu. Bu sınav 12.50'de sona erdi. Sınav sonuçları ise 30 Haziran'da açıklanacak.

# öğrenci # meb # okul # sınav # kısıtlama # lise # lgs # maraton # lise sınavı