İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: ''Atina'da yeni bir ilişki başlatma arzusuyla bulunuyorum''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yunanistan ziyareti devam ediyor. Yunanistan ile Doğu Akdeniz geriliminin sürdüğü bir dönemde yapılan ziyarette İmamoğlu, eski Yunan başbakanlar Yorgo Papandreu ve Aleksis Çipras ile görüştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: ''Atina'da yeni bir ilişki başlatma arzusuyla bulunuyorum''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina ziyaretinin ikinci gününde, Yunanistan’ın eski başbakanları Yorgo Papandreu ve Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

Yunanistan ile Doğu Akdeniz geriliminin devam ettiği süreçte gerçekleşen ziyarette İmamoğlu’nun eski liderlerle samimi pozları dikkat çekti.

İmamoğlu, Papandreu ve Çipras ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmeler basına kapalı yapıldı.

Ekrem İmamoğlu ve Yorgo Papandreu, daha sonra birlikte kamera karşısına geçti. Papandreu, İmamoğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

- İBB Başkanı olmadan önceki görevinizde sizinle tanışma fırsatım olmuştu. Tek başımıza üstesinden gelemeyeceğimiz sınamalara karşı birlikte çalışmalıyız. Bu tabii ki sizin de niyetiniz.

Ekrem İmamoğlu da Yunanistan ile özel ilişkileri geliştirme arzusunda olduğunu söyledi. “Şehirlerin iyi ilişkiler içinde olması, ülke politikalarına da olumlu etki edecektir” dedi.

- Atina'da bu özel ilişkilere yeni bir ilişki başlatma arzusuyla bulunuyorum.

# istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # ekrem imamoğlu # yunanistan # doğu akdeniz # Atina # aleksis çipras # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı # Yorgo Papandreu