Hedefleri "Milli Görüşçü ve cihatçı nesiller yetiştirmek" olan derneğin yarışmasında geri adım

Hedefleri "Milli Görüşçü ve cihatçı nesiller yetiştirmek" olan derneğin yarışmasında geri adım

Hedeflerini "Milli Görüşçü, cihatçı nesiller yetiştirmek" olarak tarif eden Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin okullarda düzenlemek istediği yarışmayla ilgili kısmen de olsa geri adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, yarışma talebinin gözden geçirildiğini açıkladı.

Zikirmatik, camilerde resmi tören, ilahi yarışması derken okullarda tartışmalara neden olan yeni bir yarışma gündeme geldi. Bir kısa film yarışması. Ana tema ise Öğretmen.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılan başvuruya onay verdi, ilçe milli eğitim müdürlükleri vasıtasıyla tüm okullara yazı gönderildi. O yazıda derneğin faaliyet talebinin uygulanması istendi. Ancak buraya kadar normal olan bu durum, derneğin hedeflerinin basına yansımasıyla tartışma konusu oldu.

Kısa film yarışması projesi ile okullara yerleşmek isteyen dernek, hedeflerini "Milli Görüşçü ve cihatçı nesiller yetiştirmek" olarak tarif eden 'Şuurlu Öğretmenler Derneği' idi.

19'ncu Eğitim Şurası'nda karma eğitime son verilmesi çağrısının öncülüğünü de yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği'yle ilgili haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı 'kısmen' geri adım attı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin yarışma bahanesi ile okullarda faaliyet yürütmesine yasal zemin sağlayan yarışma için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Gözden geçiriyoruz' açıklaması geldi.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş yaptığı açıklamada; "Derneğin faaliyetinden basında çıkan haberler sonrası haberdar olduklarını, tüzüklerinde yer alamayan ibare için inceleme başlatıldığını" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# geri adım # hedefleri # yarışmasında