D-8'in kuruluşunun 24. Yılı

Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü olan D-8'in kuruluşunun 24. yılı İstanbul'da kutlandı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı ev sahipliğinde yapılan konferansa D-8 üyesi ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı. Erbakan Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan, konferansta yaptığı konuşmada D-8'in önündeki hedefleri açıkladı.

D-8'in kuruluşunun 24. Yılı

D-8 olarak bilinen Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün 24’üncü kuruluş yıl dönümü için İstanbul'da kutlama programı düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı ev sahipliğinde ‘D-8 ile Yeni Bir Dünya’ teması ile düzenlenen uluslararası zirveye salgın koşulları nedeniyle sınırlı sayıda davetli katıldı.

Çırağan Sarayı’ndaki zirveye D-8 Genel Sekreterliği ile Erbakan Vakfı arasında yapılan ‘Mutabakat Anlaşması' çerçevesinde, D-8 Genel Sekreteri Birinci Direktörü Nasir Aminu ve Erbakan Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, D-8 üye ülkelerinin dışişleri bakanları, büyükelçileri , başkonsolosları ve Türkiye’den çeşitli siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Zrivenin açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı da olan Fatih Erbakan yaptı. D-8'in 24 yılda istenilen noktaya gelemediğini belirten Erbakan,örgütün yeni hedeflerini de açıkladı.

Azerbaycan programı nedeniyle zirveye katılamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında, "Türkiye olarak sekreteryasına ev sahipliği yaptığımız 3 buçuk yıl boyunca da dönem başkanlığını yürüttüğümüz D-8’in uluslararası müesseseler içinde hak ettiği yeri alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan'ın öncülüğünde 1997 yılında kurulan D-8'in içerisinde Türkiye, Nijerya, Mısır, Pakistan, Endonezya, İran, Malezya ve Bangladeş bulunuyor.

# türkiye # iran # endonezya # mısır # pakistan # nijerya # fatih erbakan # malezya # konferans # Erbakan # bangladeş # diplomatik # d8 # D8 ülkeleri # AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş