Meclis'in gündeminde 5. yargı paketi var

5'inci Yargı Paketi olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren teklif, 16 Kasım Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklif içinde çocukların icranın konusu olmaktan çıkartan hükümler yer aldı. Genel Kurul'un yanı sıra komisyonlar da mesaide olacak. Salı günü Milli Savunma Bakanlığı'nın 2022 yılına ait bütçesi görüşülecek.

Meclis'in gündeminde 5. yargı paketi var

Ak Parti iktidarının hazırladığı 5'inci Yargı Paketi, 16 Kasım Salı günü Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde olacak.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren teklifle, çocuklar icranın konusu olmaktan çıkartılacak.

HACİZLİ MALLAR ARTIK İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞA SUNULACAK

Kanun teklifiyle hacizli malın satış yöntemi de değiştirilecek. İcra sisteminde mevcut hacizli malların mezat salonlarında satışı iptal edilecek. Bunun yerine mallar internet ortamından satışa çıkartılacak.

BÜTÇE KOMİSYONU MESAİSİNE DEVAM EDECEK

Genel Kurul'un yanı sıra komisyonlar da bu hafta mesaide olacak. Cuma günü çalışmalarına ara verenPlan ve Bütçe Komisyonu 16 Kasım Salı günü Milli Savunma Bakanlığı Bütçesini ele alacak. Çarşamba günü ise Ticaret Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi masaya yatırılacak.

YENİ HSK ÜYESİ BELİRLENECEK

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Çarşamba günü Ak Parti Yozgat Milletvekili başkanlığında toplanacak. Toplantıda Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği için yapılan başvuruların sayısı 3'e düşürülecek. 3 adaydan birinin HSK üyesi olması için Genel Kurul'da oylama yapılacak.

Seçilecek kişi HSK üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey'in yerine görevlendirilecek.

# ak parti # tbmm # meclis # Milli Savunma Bakanlığı # HSK # kanun teklifi # hakimler ve savcılar kurulu # yargı paketi # Bütçe görüşmeleri # İcra ve İflas Kanunu # TBMM bütçe # meclis anayasa ve adalet komisyonu