Le Pen partisinden istifa edeceğini açıkladı

Fransa'daki seçimlerde adayların 2. tur kampanyaları başladı. Emmanuel Macron , Fransa cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, 1915 Olayları'nın "soykırım" olarak tanınması için dünyada mücadele vereceğini açıkladı. Ulusal Cephe Partisinin Lideri Marine Le Pen ise bağımsızlık vurgusu yaparak partisinden istifa edeceğini açıkladı.

Fransa’da pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda galip gelen Emmanuel Macron, ikinci tur seçim kampanyasına 1915 olaylarını anma etkinliğine katılarak başladı. Anma etkinliğinde konuşan Macron, 'Ermeni Soykırımı'nın dünyada tanınması için mücadele vereceğini' söyledi.

Törene Fransa'nın mevcut cumhurbaşkanı François Hollande, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa'daki Ermeni kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Macron, konuşmasında 7 Mayıs'taki 2. tur seçimleri kazanması durumunda Fransa'nın tüm ülkelerdeki demokratları koruyacağını da belirtti.

Türkiye'deki referandumun 'otoriterleşme' yarattığını söyleyen Macron, kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerinde ilerleme olmayacağını da belirtti.

Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen ise partisinden istifa edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura katılmaya hak kazanan Le Pen, Fransız televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu akşam Ulusal Cephe başkanlığından ayrılmaya karar verdim." dedi.

İlk turda ikinci olan Le Pen, "bundan sonra partizan düşüncelerin üstünde olacağını" kaydetti.

Le Pen'in kararı, Emmanuel Macron ile yarışacağı seçimlerin ikinci turu için seçmenlerden ve bazı politikacılardan destek alma çabası olarak değerlendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

# fransa # Emmanuel Macron # Marine Le Pen