Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşmesi başladı: Görüşmede hangi konular konuşulacak? F-35 gerginliği devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki zirve başladı. Görüşmede, Türkiye-ABD arasındaki birçok konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşmesi başladı: Görüşmede hangi konular konuşulacak? F-35 gerginliği devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki zirve başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi Türkiye saati ile 12.15'te başladı.

Görüşmenin gündeminde, ABD ile F-35 gerilimi, Suriye ve Libya'daki son durum, Washington'ın PKK/YPG desteği, iki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmeler vardı.

F-35’ler için 1.4 milyar dolar ödeme yapan Ankara, Washington’a 3 seçenek sunmuştu; Cumhurbaşkanı Erdoğan da “ya uçaklarımızı ya da paramızı geri verecekler” diyerek ABD’ye rest çekmişti. Türkiye F-35 programa yeniden dahil edilmesi ya da 1.4 milyar dolarlık meblağın F-16’ların modernizasyonu için kullanılması da seçenekler arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden yönetimindeki ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye eskisinden daha fazla destek verdiğini belirtmiş, Joe Bİden ile ilişkisini "iyi başlamadık, gidişat hayra alamet değil" sözleriyle değerlendirmişti.

# erdoğan # cumhurbaşkanı # Biden # zirve # G20 # g20 rome # g20 erdogan # G20 Zirvesi # g20 zirvesi 2021 # g20 zirvesi 2020 # g20 zirvesi hangi ülkede yapıldı # g 20 zirvesi # G20 zirvesi Roma # g20 italya # g20 rome 2021 # g20 live