Renault işçilerine polis müdahalesi

Bursa'da işverenin üretimi durdurduğu Renault fabrikasında, bu kez işçiler iş başı yapmadı. 8/16 vardiyası işe çağrıldı, ancak emekçiler atılan arkadaşları işe alınana kadar üretim yapmayacaklarını söyledi. Fabrika önünde toplanan işçilere polis gazlı müdahalede bulundu. Sabah saatlerinde gözaltına alınan 15 işçi daha sonra serbest bırakıldı

Renault işçilerine polis müdahalesi

Bursa'da Renault fabrikasında bu kez işçiler üretimi durdurdu. 8/ 16 vardiyası iş başı yapmadı. Polis fabrika önünde toplanan işçilere müdahale etti.

İşçilerin zam ve kendi temsilcilerini seçme hakkını istemesi işverinin tepkisine neden oldu. İşveren dün teknik arazı bahanesiyle üretimi durdurdu, 10 emekçinin de işine son verdi.

Fabrika yönetimi kısa mesaj ile bu sabah 8/16 vardiyasını iş başına çağırdı. Metal işçileri fabrikaya gitti, ancak üretim yapmadı. Renault işçileri, işten atılan arkadaşları işe geri alınana kadar üretim yapmayacaklarını söyledi.

Vardiyası olmayan diğer işçiler ile birlikte fabrika önünde toplanan işçilere polis müdahale etti. Bunun üzerine işçiler, Bursa Mudanya yolunu tarfiğe kapattı. Polis bu kez biber gazı kullandı.

Polisin sert müdahalesi sonucu birçok işçi yaralanırken 15 işçi de gözaltına alındı.

Akşam saatlerine doğru serbest bırakılan işçiler ile fabrika önünde buluşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, ''gemileri yaktık, geri dönüş yok" dedi.

16/24 vardiyası Fabrikaya girdi ancak onlar da oturma eylemi yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# Renault # üretim durdu