Medyadaki Yunan aşkı Türkiye'yi vuruyor

Medyadaki Yunan aşkı Türkiye'yi vuruyor

Bir Ege Adaları furyasıdır gidiyor. Koca koca sanatçılarımız, siyasetçilerimiz, yazarlarımız Ege Adalarında boy boy çekilmiş fotoğraflarını yayınlıyor. Kafamızı nereye çevirsek Yunan Adası. Televizyonlar, gazeteler Yunan adaları haberleriyle dolu. Yapılan haberlerde çoğunlukla, adalara neden gitmemiz gerektiği anlatılıyor.

Hal böyle olunca, Yunan arkadaşımızı aradık “Hadi iyisiniz. Türk medyası sizi allayıp pulluyor. Peki, Yunan basınında Türkiye ile ilgili olarak neler yazılıp, çiziliyor.” Arkadaşımızın yanıtı, kısa ve netti. “Yunan basınında Türkiye’ye ilişkin olumlu haber çıkmaz…”

Çanakkale Savaşı’nda Truva’nın intikamını alan atalarımız bugünleri görse, ne düşünürdü?

Atatürk neden “Ege” yerine “Akdeniz” dedi?

Atatürk, neden “Ege” değil de "Ordular ilk Hedefiniz Akdeniz’dir” diyor biliyor musunuz? 1803 yılında Türkiye’de basılan ilk Türk Atlası’nda bölgeye “Anadolu Denizi” denilmiştir. Lozan Antlaşmasının, Türkçeye çevrilerek, 24 Ağustos 1923’te TBMM’de onaylanan metninde “Ege yerine “Adalar Denizi” ifadesi yer alıyor.

Ege (Egeos) deyimi, Yunan Mitolojisi kaynaklıdır. Mustafa Kemal’in bu nedenle “Ege” ifadesini kabul etmediği, onun yerine “Akdeniz” deyimini kullandığı bilinir.

Atatürk’ün 26 Ağustos sabahında verdiği emir, Cumhuriyet Dönemi’nde “Ege Denizi”ne neden “Akdeniz” denildiğini de ortaya koyuyor.

Artık Johnny Depp ile komşuyuz

Ekonomik kriz nedeniyle can çekişen, Yunanistan’ın adalarını satılığa çıkardığı haberi medyada büyük yankı buldu. Duyumlarımıza göre, bazı zenginlerimiz Yunanistan’dan ada almak için “rezidans”larını satılığa çıkarmış. İşin şakası bir yana, Yunanistan, bir Türk’e tırnağını bile satmaz. Çünkü Yunanistan devlet politikaları Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu...

Satılığa çıkarılan adalardan kaçı işgal altındaki toprağımız belli değil ama gençler “Yunan adası satın alacağım” esprileri ile Twitter’ı salladı.

“Satılık ada” haberlerinin mürekkebi bile kurumamışken, Yunanistan’dan ada satın alan ilk kişinin ABD’li oyuncu Johnny Depp olduğu öğrenildi. Depp, 54 dönümlük ıssız Strogilo isimli adaya 4.2 milyon Avro ödemiş. (Yaklaşık 12 milyon TL.)

Sonrasında öğrendik ki, meğer ilk adayı alan Depp değil; Brad Pitt - Angelina Jolie çifti imiş.

Haber Hürriyet’te yayınlandı. Yorgo Kırbaki’nin imzasını taşıyor. Haberde “İyon Denizi’nde Gea Sofia adlı ıssız bir ada” ifadesi yer aldı. Gea Sofia’nın kaç paraya satıldığını merak etmiyoruz, fiyatının ne olduğu fark eder mi?

Reklamın parasını Yunanistan ödesin

Hatırlanacaktır, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü “Yunanistan'ın borcunu Türkiye ödesin” demişti. Meclis’ten önce medya harekete geçti. Yunanistan’ın ekonomik bunalımdan kurtulması için canla başla çalışıyor. Gazete sayfaları ve TV ekranı “Mutlaka görülmesi gereken Yunan Adaları” haberlerinden geçilmiyor. O adaların Yunanistan işgali altındaki Türk adaları olduğunu ise Ulusal Kanal ve Aydınlık’tan başka kimse yazmıyor, söylemiyor.

Siz Yunanistan basınında, Türkiye’yi öven bir haber gördünüz mü, duydunuz mu? Eh, madem öyle, Türk basını reklam parasını da Türk otelleri yerine Yunanistan’dan alsın.

Basının kampanyası işe yaradı. Türk otelcileri sinek avlarken, binlerce turist Yunan Adalarına akın etti. Ek seferler bile kondu. Yunan adaları Türklerle doldu taştı.

Yaz gelmiş, turizmde en büyük rakibin adalarını işgal eden Yunanistan. Ve sen boykot edeceğine, adamların tatil yerlerinin reklamını yapıyorsun. Türkler, Yunan adalarında yüzerken, Türkiye’de 30 otel iflas bayrağını çekmiş. Turizmciler zararın 5 milyar doları bulabileceğini açıklamış. 400 bin kişi işsiz kalacakmış. Kimin umurunda. Yabancılığı hayranlığı ve yandaşlığı hat safhada.

Yunanistan silahlanıyor, “hümanist solcu” nerdesin?

Duyarsızlığın böylesine isyan etmemek elde değil. Hani, Yunanistan komşumuz, çok şirinler gerçekten, aynı bizim gibiler ama! Yani, adamlar bu borç batağının içinde bile, vatan toprağı olan, 152 adamızı işgal etmiş. PKK ve DHKP-C kamplarında terörist yetiştirip, ülkemize terör ihraç etmiş. Bizimkiler yine de Yunanistan’ın derdine düşmüş.

Aleksis Çipras, krizde bile “askeri harcamaları kısmayacağız” açıklaması yapınca bizim “hümanist solcu”lardan bir tepki bekledik. Tık yok.

10 milyon nüfusluk Yunanistan’ın askeri harcamalara ayırdığı para, Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü rakamlarına göre, neredeyse Türkiye kadar. Avrupa ülkeleri arasında, silahlanma harcaması GSMH’ye göre en yüksek olan ülke Yunanistan. Bir Yunan F16’sının bir saat havada kalmasının maliyeti 20 bin TL.

Adamların en baba “solcu”ları bile “askeri harcamalar sabit kalacak” diyor, yemiyor, içmiyor silahlanmaya para harcıyor. Bizim Çipras hayranları dut yemiş bülbül gibi.

Yunanistan Savunma Bakanı, “NATO, Türkiye’yi izlemek için üs kursun” buyurdu. Aynı bakan üstüne bir de Kardak’a havadan çelenk attı. Bizim “Syrizasever solcu”larda yine tık yok.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilsin” dedi. Bu kez “tık yok” diyemeyeceğiz. Bizim “HDPseverler” neredeyse alkışlıyordu.

Daha fazla sessiz kalma

Soruyoruz “Biz Yunanistan’ın topraklarını işgal etseydik, onlar Türkiye'ye tatil yapmaya gelir miydi?” Gerçi, HDP'ye oy vererek, teröristi Meclis’e sokanlar muhtemelen sokaklara dökülüp işgal edilen topraklarımızın Yunanlılara derhal iade edilmesi için seferberlik başlatırdı.

Neticede, Türk medyasında Yunan Adaları kampanyası hız kesmiyor. Ancak Yunanistan’ı manşet manşet veren gazeteler, işgal altındaki 152 adamıza tek satır yer vermiyor.

Türk Milleti bu duruma daha ne kadar sessiz kalacak?

Yener Güneş

@yenergunes

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # aydın # yunanistan # gazete # sol # medya # aleksis çipras # ertuğrul kürkçü # yener güneş