Deniz salyası 10 günde 3 kat arttı: Kirlilik uzaydan da görüntülendi

Marmara Denizi'nde her geçen gün yayılan deniz salyası uzaydan görüntülendi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Mart ayından bu yana görüntü toplayan uyduların verilerine göre deniz salyası son 10 günde 3 kat arttı. Deniz salyasının parça parça tüm Marmara'yı kapladığı anlaşıldı.

Deniz salyası 10 günde 3 kat arttı: Kirlilik uzaydan da görüntülendi

Görüntüler uzaydan. Marmara'yı bitiren deniz salyasının fotoğrafı uzaydan çekildi. Deniz salyasının dağılımı hızı ve yoğunluğu tespit edildi. Sonuçlar korkutucu oldu.

Çalışma Türkiye'nin ilk uydu yer istasyonu İstanbul Teknik Üniversitesi Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ait.

Deniz salyası dağılımı, Pleiades uyduları aracılığıyla görüntülendi. Uzaydan alınan görüntü kayıtlarıyla Marmara Denizi'nde deniz salyası alanları tespit edildi.

Mart ayından itibaren alınmaya başlanan uydu kayıtlarının verilerine göre deniz salyasının artış hızı incelendi. Türk sularını tehdit eden deniz salyası 10 günde 3 kattan daha fazla arttığı belirlendi.

Yayılımın en yoğun olduğu noktaların başında İzmit Körfezi ve çevresi var. İstanbul'da ise Anadolu Yakası kıyıları ve Adalar etrafında deniz salyasının en yoğun olduğu yerler.

"Marmara hepimizin seferberliği" kapsamında yapılan temizlik çalışmaları ile 3 günde 733 metreküp deniz salyası toplandı

# istanbul # uydu # İstanbul Teknik Üniversitesi # marmara # Müsilaj # deniz salyası # ada # Anadolu Yakası # itü # seferberlik