PKK'nın Elazığ sorumlusu Emrah Kurt, Tunceli kırsalında öldürüldü

Yol kesen, vatandaşın araçlarını gasp eden, asker ve polis noktalarına saldırılan PKK'lı Emrah Kurt öldürüldü. Elazığ Karakoçan sorumlusu olan terörist birçok operasyondan kaçmış, en son Tunceli Pülümür kırsalında yakayı ele vermişti.

PKK'nın Elazığ sorumlusu Emrah Kurt, Tunceli kırsalında öldürüldü

Birçok operasyondan kurtulmayı başaran bölücü terör örgütünün Karakoçan sorumlusu Emrah Kurt ölü ele geçirildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 15-16 Nisan tarihlerinde Pülümür kırsalına “Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin ÇİL-15 Operasyonu”nu düzenlendi.

Yerleri tespit edilen terörist grup, kış üslenmesinden çıkışlarında yapılan operasyonda etkisiz hale getirildi. Silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilen üç teröristten biri Elazığ Karakoçan sorumlusu “Pale” telsiz kodunu kullanan Emrah Kurt. birçok operasyondan kaçmış, en sonunda yakayı ele vermişti.

2008 yılında terör örgütüne katılan Kurt, Karakoçan bölgesindeki birçok terör eylemini planladığı ve eylemlere bizzat katıldığı öğrenildi.

Terörist daha önce yol kesme, TIR yakma, karayoluna bomba yerleştirme, vatandaştan zorla para ve erzak alma, asker karakollarına saldırı eylemlerinde bulunmuştu.

Askeri kaynaklar teröristlerin örgütte ortalama ömrünün en fazla 5-8 yıl olduğuna dikkat çekti. Kur'ta 8 yıl PKK'dan faaliyet yürütmüştü.

PKK'lının öldürümesi telsiz konuşmalarına da yansıdı, Kandil’in büyük moral bozukluğu yaşadığı öğrenildi.

Mehmetçik durmaksız operasyonlarını sürdürüyor. Bingöl kırsalında örgüte ait 3 depo bulundu. İçerisinde çok sayıda silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # öldürüldü # Tuncel # elazığ sorumlusu # emrah kurt