Libya ile Tunus aradaki sınırları açıyor

Tunus ile Libya arasında, sınırların açılması konusunda anlaşma sağlandı. İki ülke arasındaki kara ve hava sınırlarının gelecek hafta açılması ve uçuşların yeniden başlaması bekleniyor.

Libya ile Tunus aradaki sınırları açıyor

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Tunus'a giderek resmi temaslarda bulundu. Dibeybe, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesine ilişkin açıklama Libya'nın Tunus Büyükelçiliği tarafından yapıldı.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Said ve Başbakan Dibeybe görüşmede, iki ülke arasındaki sınırların açılması ve iş birliğinin geliştirilmesi konularını ele aldı.

Görüşmede Libya tarafından Sağlık, İçişleri ve Kabine İşlerinden Sorumlu devlet bakanları ile Tunus tarafından İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı danışmanları da yer aldı.

SINIRLAR GELECEK HAFTA AÇILIYOR

Libya hükümet sözcüsü Muhammed Hammude de görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Hammude, görüşmede gelecek hafta kara sınırlarının açılması ve iki ülke arasındaki ortak sağlık protokolü çerçevesinde uçuşların yeniden başlaması konusunda anlaşmaya varıldığını aktardı.

Tunus ile Libya arasındaki kara sınır kapıları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) delta varyantının yayılması nedeniyle 8 Temmuz'da kapatılmıştı.

Libya hükümetinin, 17 Ağustos'ta kara ve hava sınırlarının açılacağını açıklamasına rağmen bu gerçekleşmemişti.

# libya # sınır # Tunus # Dibeybe # Libya Abdulhamid Dibeybe # Kays Said # Tunus Kays Said