TBMM'de bu hafta gündem: Ekonomi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu hafta ekonomi ağırlıklı bir gündem bekliyor. Vergi paketi Genel Kurul gündemine geliyor. Kooperatiflerle ilgili yasa teklifi de komisyonda ele alınacak. 2022 Yılı bütçesi için de hazırlıklar başladı.

TBMM'de bu hafta gündem: Ekonomi

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta ekonomiye yoğunlaşacak.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, pazartesi günü Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda olacak. Para politikalarına ilişkin sunum yapacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

Salı günü ise Genel Kurul'da vergi paketi görüşülmeye başlanacak. 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti getiren teklifle, çiftçilerin tarım desteklerindeki vergi kesintisi kaldırılıyor. Ayrıca internet üzerinden para kazananlara, aldıkları reklamlar üzerinden yüzde 15 stopaj vergisi öngörülüyor.

Sanayi Komisyonu'nda ise AK Parti'nin kooperatiflerle ilgili teklifi görüşülecek. Teklifle, kooperatif bilgi sisteminin kurulmasının yanı sıra, kadın kooperatiflerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Meclis'te bütçe maratonu için hazırlıklara da başlandı. 2022 Yılı Bütçe Teklifinin Anayasa'ya göre 17 Ekim'e kadar Meclise sunulması gerekiyor.

# vergi # ak parti # ekonomi # tbmm # meclis # Merkez Bankası # şahap kavcıoğlu # internet # Türkiye Büyük Millet Meclisi # kanun teklifi # bütçe # yasa teklifi