ABD belgelerinden özel bilgi: Türkiye'deki ABD misyonlarında 834 Metin Topuz çalışıyor

Metin Topuz'un tutuklanması, Amerika ile Türkiye arasındaki krizi derinleştirdi. Peki, Metin Topuz kim? Görevi ne? Türkiye'de sadece 1 tane mi Metin Topuz var? İşte yanıtlar...

Bilgiler Amerika'nın resmi rakamlarından. Türkiye'deki ABD misyonlarında tam 834 yabancı görevli çalışıyor.

Metin Topuz'un tutuklanmasından sonra Amerika'nın aldığı vize yasağı kararı dikkatleri bu isme çevirdi. Topuz'un konsolosluktaki görevi neydi ve Amerika için neden bu kadar önemliydi. Ulusal Kanal'da yayınlanan Keskin Bakış programında işte bu sorulara yanıt arandı.

Gazeteci Mustafa Kaya "Topuz" dosyasıyla ilgili çarpıcı ayrıntıları açıkladı. Topuz'a ilişkin ortaya çıkan fotoğraflarda, üzerine giydiği bir mont dikkat çekiyor. O montta "DEA" yazısı yer alıyor. Yani, Amerika'nın narkotik birimi...

DEA adı Rıza Sarraf davasında da geçiyor. Zira Sarraf'ın tutuklanmasında Amerika'da Adalet Bakanlığı'na bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi'nin kritik bir görevi var.

"Türkiye'deki DEA temsilcisi sadece narkotik ile uğraşan bir temsilci değildir. Aynı zamanda kaçakçılık organize şube üzerinden emniyetteki FETÖ'cülerin en çok örgütlendiği nokta."

Topuz, yardımcı bir istihbarat elemanı.

Ve Metin Topuz yalnız değil. Türkiye'de onun gibi bilinen 834 kişi daha var. Gazeteci Mustafa Kaya "Topuz" dosyasıyla ilgili çarpıcı ayrıntıları açıkladı.

Sabah gazetesi de tutuklanan Metin Topuz’un, 17-25 Aralık operasyonlarından 32 gün önce FETÖ’cü eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile emniyette görüştüğünü ortaya koyan fotoğrafları yayınladı.

Fotoğrafların tarihi 5 Kasım 2013. Topuz o tarihte Saygılı ile 61 dakikalık sır görüşme yaptı.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # ulusal kanal # metin topuz # mehmet kıvanç # mustafa kaya