Efsane geri döndü

Efsane geri döndü

TARİH TEKERRÜR ETTİ

Fenerbahçe Manchester arasında unutulmaz bir maç daha yaşandı bu gece. 1996 sezonunda eşleştiği rakibine evinde 2-0 kaybeden Fenerbahçe, Avrupa maçlarında Old Trafford’da 56 maçtır yani 40 senelik yenilmezlik serisi olan Manchesteri Elver Boliç’in tek golüyle 1-0 mağlup edip seriyi sonlandırmıştı. 2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde eşleştiği Manchester karşısında Fenerbahçe 6-2 gibi farklı bir mağlubiyet almıştı. Ama Kadıköy’deki rövanş maçında Kadıköy’deki maçta bambaşka bir Fenerbahçe vardı,Tuncay Şanlı’nın hattrick yaptığı maçta rakibini 3-0 yenmişti. 10 yıl sonra bugün sanki tarih tekerrür etti Old Trafford’dan 4-1’lik yenilgi ile ayrılan Fenerbahçe sahasında Manchester’ı kendi evinde 2-1 yenmeyi başardı.

SARAÇOĞLU'NDA MOUSSA SOW ŞOV

Fenerbahçe sahaya inanarak çıktı ve taraftarın güvenini yeniden kazandı. Şükrü Saraçoğlu’nda gülen taraf sarı lacivertli temsilcimiz oldu. Old Trafford’ta 4-1 Manchester’ın galibiyetiyle sona eren rövanş maçını 2-1 aldı.

MANU’YA ŞOK

Sarı kanaryalar maça uzun yılar hafızalardan silinmeyecek jeneriklik bir golle başladı. Old Trafford’da Fenerbahçe karşısında rahat kazanan Manchester, Kadıköy’de müthiş taraftar baskısı ve daha 2. dakikada gelen Mousaa Sow’un müthiş golüyle şoka uğradı. Maçtaki performansıyla taraftarlardan büyük alkış alan Moussa Sow, Hasan Ali Kaldırımın ortasını 2. dakikada müthiş bir röveşata ile sonlandırdı.Jose Mourinho’nun dahi alkışladığı Sow’un bu golü Manchester United’da tam bir şok etkisi yarattı.

Golün ardından saldırgan bir oyun tercih eden İngiliz devinin karşısında Fenerbahçe oyunu daha çok kendi sahasında kabullendi. Manchester United büyük umutlarla transfer ettiği Paul Pogba sakatlığıyla ikinci bir şok daha şok yaşadı. Pogba yerini Zlatan İbrahimovic’e bıraktı. 42. dakikaya kadar temponun düştüğü maçta tansiyon bir anda yükseldi. Rooney ve De Souza arasında yaşanan gerginliğin ardından Volkan Demirel sarı kart gördü. İlk yarının son dakikalarında Fenerbahçe Manchester kalesinde tehlike yaratsa da topu ağlara gönderemedi ve maçın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıda daha agresif bir futbolla sahadaydı Manchester. Fener kalesine hızlı dönen Manchester ikinci yarının ilk 10 dakikasında kaleyi zorlasa da istediğini alamadı. Pas hataları ile ikinci yarıya başlayan sarı lacivertliler 59. Dakikada Lens in kullandığı serbest vuruşla 2. golü buldu.

İkinci golle sersemleyen Manchester 61.dakikada Marcus Rashford’un yerine Henrikh Mkhitaryan’ı oyuna aldı. Advocaat ise horozların bu değişikliğine konta atakla golü yaklayabilmek için 68. dakikada Volkan Şen’in yerine Emmanuel Emenike’yi alarak yanıt verdi.

ÜÇÜNCÜ GOL ÇOK YAKINDI

Maç boyunca iyi oyunuyla beğeni toplayan Jeramain Lens sağ kanattan ceza sahasına koşu yapan Emenike’ye iyi bir pas gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Nijeryalı oyuncu De Gea’yı geçemedi. Emenike’nin kaçırdığı fırsatlar bu pozisyonla sınırlı değildi. Mançester United savunmasını 3 -2 yakalayan Fenerbahçe 75. dakikada Dea Gea’yı yine geçemedi. Yürekleri ağza getiren bir başka pozisyonda da yine Emenike vardı. Sağ kanattan hızla çıkan Lens’in pasıyla hareketlenen Emenike topa dokunamadı. Bu dakikalarda Fenerbahçe’nin atakları karşısında İngiliz ekipte moraller iyice bozuldu.

Tribünler ise ayaktaydı. Fenerbahçeli futbolcular topla her buluştuğunda sarı lacivertlilerin 12 numarasından “oley” sesleri yükseldi.

83. dakikada orta sahada oyuncu değişikliğine giden Fenerbahçe, Alper Potuk’un yerine Romsan Neustadter oyundaydı. Bu dakikalarda Fenerbahçe kalesini yoklayan İngiliz ekibi golü 89. dakikada Rooney ile buldu. Golün ardından Manchester Fenerbahçe kalesinde baskıyı arttırdı. 4 dakikalık uzatma süresinde Rooney yine şansını denedi. İsmail Köybaşı topu kafayla kornere gönderdi.

FENERBAHÇE YENİDEN LİDER

Feyanord’un deplasmanda Zorya ile berabere kalmasıyla, Mancehester’ı mağlup eden Fenerbahçe yeniden liderlik koltuğuna oturdu

Deniz Çağlayan - Eray Çelebi

ulusalkanal.com.tr

# fenerbahçe # ulusal kanal # emenike # Manchester United # kadıköy # Moussa Sow # Deniz çağlayan # eray çelebi # şükrü saraçoğlu