ABD'ye her yol mübah: CENTCOM silahlandırdığı çocukların fotoğraflarını paylaştı

Suriye'yi bölerek ülkenin kuzeyinde terör koridoru kurmak için her yolu deneyen ABD, çocukların eline silah vererek savaş suçu işlemeye devam ediyor. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, savaşmaya hazırlar diyerek küçük yaştaki terör örgütü PYD/PKK'lı kızlarla ilgili yeni fotoğraflar paylaştı. PYD'li teröristler de Menbiç'te, ABD bayrağı altında Amerikan askerleri ile poz verdi.

ABD'ye her yol mübah: CENTCOM silahlandırdığı çocukların fotoğraflarını paylaştı

CENTCOM SİLAHLANDIRDIĞI ÇOCUKLARIN FOTOLARINI PAYLAŞTI

CENTCOM, Suriye'de silahlandırdığı çocukların fotoğraflarını "yoğun istek" ifadeleriyle paylaşmaya devam etti.

Geçen hafta, Suriye'nin kuzeyinde silah dağıtıp savaş eğitimi verdiği çocukların fotoğraflarını yayınlayan Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı, tepkilere rağmen yeni paylaşımlar yaptı.

CENTCOM, terör örgütü PYD/PKK'nın başını çektiği SDG'li küçük yaştaki kızların yeni fotoğraflarını yayınladı. Pentagon, silah eğitimi verilen kızların fotoğraflarını "Savaşmaya hazırlar" başlığı ile paylaştı. Yaşları 15 civarında olan üniformalı üç kızın fotoğrafı ise "Yoğun istek üzerine" ifadesiyle yayınlandı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada ABD'nin silahlı çatışma kanunlarına ve insan haklarına uyduğu iddia edilmişti. Pentagon Sözcüsü Jeff Davis ise "Savaşmanın yaşı yok." ifadesini kullanmıştı. Bir Pentagon yetkilisi de "Silah ve mühimmat desteğinde yaş şartı aranmadığını" söylemişti.

Uluslararası yasalar ve Birleşmiş Milletler kararlarına göre 15 yaşından küçüklerin askere ya da silahlı örgütlere alınması savaş suçu teşkil ediyor.

Öte yandan Türkiye'nin muhtemel operasyonuna karşı Menbiç'e yığınak yapan Amerikan'ın özel kuvvetler askerleri ile YPG'liler ABD bayrağıyla birlikte poz verdi.

ABD askerlerinin yerleştiği Menbiç'te çekilen bir başka fotoğrafta ise ABD bayrağı çekilmiş zırhlı araçlar görülüyor.

ABD-YPG arasındaki yakınlaşmanın bir diğer ayağı ise ABD'de yaşanıyor. Suriye Kürt Ulusal Konseyinden bir heyet Washıngton'da temaslarda bulunuyor.

İBRAHİM BİRO: SURİYE'DE FEDERALİZM KONUSU GÜNDEMDE

Kürt Ulusal Konseyi Başkanı İbrahim Biro, heyetin Dışişleri Bakanlığı ve Amerikan Ordusu yetkilileriyle görüşeceğini açıkladı. Biro "Suriye'de federalizm" konusunun gündemde olduğunu da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pkk # pyd # CENTCOM