Siyasilerden 14 Mayıs Çiftçiler Günü mesajları

Her yıl 14 Mayıs'ta kutlanan Çiftçiler Günü'nde, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, siyasiler, çiftçiler için mesaj yayımladı.

Siyasilerden 14 Mayıs Çiftçiler Günü mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her zaman yanında olduğumuz, her koşulda desteklediğimiz, üretimimizin, kendi kendimize yeter olabilmenin teminatı olan, toprak dostu tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum. El ele vererek ülkemizi tarımda en ileriye taşımayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında çiftçilere koronavirüs süreci öncesi ve sonrası verilen desteklerin bulunduğu bir görsele de yer verdi.

PAKDEMİRLİ'DEN ÇİFTÇİLERE MESAJ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, gıdanın ülkeler için adeta bir milli güvenlik meselesi olduğunu göstermiştir. Bakanlık olarak bu önemin farkındayız ve tarımsal politikalarımızı bu bilinçle oluşturup hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, "Geçmişte olduğu gibi bugün de çiftçilerimiz bağında, bahçesinde ve tarlasında yağmur çamur demeden emekleriyle sofralarımızı bereketlendirmeye devam ediyor. Çiftçilerimiz yeter ki üretsinler, ekimden hasada kadar tarımsal üretimin her aşamasında onların yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Onların bu ülke için verdiği emek ve alın teri her zaman kutsaldır. Bu vesileyle ülkemiz için üreten, hizmet eden tüm çiftçi kardeşlerimin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, bereketli, bol kazançlı, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum." diyerek günün anlam ve önemine değindi.

Pakdemirli son olarak bu akşam saat 21.00'de herkesi çiftçileri alkışlamaya davet etti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÇİFTÇİLERE MESAJ: BİR ÇİFTÇİ ÇOCUĞU OLARAK...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin ürettiği ürünlerin sadece Türkiye'de halkın mutfağına girmediğini, dünyanın birçok ülkesinde yaşayan insanlara da ulaştığını vurgulayarak "Bir çiftçi çocuğu olarak fedakarca, her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de emeğini ortaya koyan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Dünya Çiftçiler Günü'nüz kutlu olsun." dedi.

VARANK: TÜM İMKANLARIMIZ ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZİN EMRİNE AMADE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye bugün gıda tedarikinde bir sıkıntı yaşamıyorsa, bunu cefakar çiftçilerimize borçluyuz." ifadesini kullandı.

Varank, "Üretimde verimliği artıracak modern tarım uygulamalarından satış ve pazarlamaya, makine desteğinden eğitim faaliyetlerine tüm imkanlarımız çiftçi kardeşlerimizin emrine amadedir. Tarladan sofraya uzanan değer zincirinin her bir halkasında yer alan tarım emekçilerinin Dünya Çiftçiler Günü'nü yürekten kutluyorum." mesajı ile çiftçiler için çalıştklarının altını çizdi.

BAKAN ZÜMRÜT SELÇUK'UN MESAJI: BU SÜREÇTEN DAHA DA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte aldığımız önlemler, vatandaşlarımıza sunduğumuz destekler ve halkımızın özverili çabaları sayesinde bu günlerin de geride kalacağına, bu süreçten daha da güçlü çıkacağımıza yürekten inanıyorum.

Salgın süresince vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanması bu durumun daha kolay atlatılabilmesi için oldukça önemliydi. Salgın ile mücadelemize var güçleriyle destek veren çiftçilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum, Dünya Çiftçiler Günü'nüzü kutluyorum." mesajı ile çiftçileri kutladı.

ulusal.com.tr

# Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # çavuşoğlu # aile # varank # Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk