Pentagon Sözcüsü John Kirby: ''Suriye'de SDG ile çalışıyoruz, bu değişmedi''

ABD yönetimi binlerce tır silah gönderdiği PKK/YPG'ye siyasi desteğini de sürdürüyor. Pentagon Sözcüsü John Kirby'e PKK'nın Suriye'deki uzantısı SDG'nin Türkiye'nin Gara operasyonu ile ilgili yaptığı "kaygılıyız" açıklaması soruldu. Kirby de "Biz Suriye'de yerel Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz ve bu değişmedi" açıklaması yaptı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby: ''Suriye'de SDG ile çalışıyoruz, bu değişmedi''

Türkiye'nin tepkilerine rağmen terör örgütüne binlerce TIR silah gönderen ABD, PKK'nın Suriye'deki uzantısının SDG ile iş birliği mesajı verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kirby, Anadolu Ajansı muhabirinin "Türkiye Kuzey Irak'ın dağlık bölgelerinde PKK'ya yönelik operasyon düzenliyor. Ancak Suriye'deki SDG örgütü, Türkiye'nin operasyonlarına karşı kaygı ve kınama açıklamalarında bulunuyor. Amerikan halkının vergileri ile desteklenen bir grubun tanımlı bir terör örgütüne destek açıklamaları yapması bu kurumu hiç mi kaygılandırmıyor?" sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

Muhabirin, "DEAŞ ile mücadele bu açıklamaları yapmayı meşrulaştırıyor mu?" sorusuna ise Kirby, "Burada münferit gruplara girmeyeceğim. Biz Suriye'de yerel Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz ve bu değişmedi." yanıtını verdi.

Amerika, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile 2015'den beri DEAŞ ile mücadele adı altında iş birliği yapıyor. ABD tarafından terör örgütüne silah ve ekipmanın yanı sıra maaş desteği de veriliyor.

# pkk # suriye # abd pkk # YPG # deaş # silah # terör örgütü pkk # terör # kuzey ırak # terör örgütü # gara # PKKYPG # pkk ypg # pentagon # YPG PKK # suriye demokratik güçleri # john kirby # PKK ABD # v # Gara operasyonu # ABD Yönetimi # Pentagon Sözcüsü John Kirby