Büyük Taarruz Bisiklet Turu: Ankara'dan yola çıkan sporcular Konya'ya geldi

Türkiye'nin farklı şehirlerinden 30 sporcu, Büyük Taarruz Bisiklet Turu'na katılıyor. Ankara'dan İzmir'e kadar sürecek ve 1150 kilometre pedal çevrilecek bisiklet turunda, Polatlı'dan sonraki durak Konya'nın Yunak ilçesi oldu. Yunak'ın ardından Akşehir ve Afyon istikameti takip edilerek 9 Eylül'de İzmir'e ulaşılacak.

Büyük Taarruz Bisiklet Turu: Ankara'dan yola çıkan sporcular Konya'ya geldi

Bir grup gönüllü tarafından düzenlenen Büyük Taarruz Bisiklet Turu, 22 Ağustos'ta Anıtkabir'den başladı. Tura katılan sporcular, Konya'nın Yunak ilçesine vardı.

Sporcular ilçede, Yunak Kaymakam Vekili Yusuf Beran Vuran, Belediye Başkanı Ali Konak ve diğer yetkililerce karşılandı. Yunak belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunulan bisikletçilere bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Bisikletçiler adına gazetecilere açıklama yapan etkinlik organizatörü emekli subay Osman Kutlu, Türk ordusunun savaş zamanı izlediği rotayı takip ettiklerini ifade ederek, geçtikleri güzergahlarda bulunan şehitlikleri de ziyaret ettiklerini söyledi.

Kutlu, organizasyonun amacının, Büyük Taarruz'un unutulan ve bilinmeyen kahramanlarını gün yüzüne çıkararak topluma hatırlatmak olduğunun altını çizdi.

Kaymakam Vuran da Ankara'dan yola çıkan grubu, sevgi ve hoşgörü insanı Mevlana'nın şehrinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Arkadaşlarımıza bu anlamlı yolculuklarında kolaylıklar diliyorum. Ülkemizin müdafaasında şehadete erişen Kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Gönüllüler Yunak'ın ardından Akşehir ve Afyon istikametini takip ederek 9 Eylül'de İzmir'e ulaşacak.​​​​​​​

# izmir # spor # ankara # Konya # Afyon # akşehir # Yunak # sporcular # büyük taarruz bisiklet turu