Şampiyon Golbol Kadın Milli Takımımız yurda döndü

Üst üste 2'nci kez Paralimpik Oyunları Şampiyonu olan, Golbol Kadın Milli Takımımız yurda döndü. Millilerimiz, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda törenle karşılandı. Milli Sporcu Sevda Altınoluk, “Şampiyonluğu çok zorlu süreçlerden geçerek kazandık.” dedi.

Şampiyon Golbol Kadın Milli Takımımız yurda döndü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı ile antrenör ve yöneticilerden oluşan kafile Ankara'ya geldi.

Paralimpik Şampiyonu Milli Takım kafilemiz için, Esenboğa Havalimanı'nda mehtaranlı tören yapıldı.

Kafilemiz havalimanında, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve aileleri tarafından karşılandı.

Final maçında ABD'ye 9 gol atarak ülkemize şampiyonluğu getiren Milli Golbol Oyuncumuz Sevda Altunoluk, şampiyonluğu zorlu süreçlerden geçerek kazandıklarını kaydetti.

Törende konuşan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kadın Milli takımımızın 2016 Rio Oyunları’nda da şampiyon olduğunu hatırlattı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayyıdan da millilerimizin bu başarıyla üst üste ikinci kez tarih yazdıklarını belirtti.

Kader Çelik, Şeydanur Kaplan, Sevda Altunoluk, Sevtap Altunoluk, Reyhan Yılmaz ve Fatma Gül Güler'den oluşan kadrosuyla şampiyonluğu kazanan milli takımımız, 2024 Paris Paralimpik Oyunları için hazırlanacak.

# abd # paralimpik oyunları # Ankara Esenboğa Havalimanı # 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları # Golbol Kadın Milli Takımı # tokyo olimpiyatları