Ankara Barosu'na Diyanet soruşturması

Zina ve eşcinselliğe ilişkin açıklamaları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı suçlayan Ankara Barosu hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı son olarak barodan 15 gün içinde yazılı savunma yapmasını istedi. Bu süre sonunda savcılık kovuşturmaya gerek görürse Adalet Bakanlığı’ndan yargılama için izin talep edilecek.

Ankara Barosu'na Diyanet soruşturması

11 baro yöneticisinden savunma istendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Nisan’da İslam’ın zinayı haram kabul ettiğini, eşcinselliği de lanetlediğini söylemişti.

Ankara Barosu da Erbaş'ı insanlığın bir kesimini aşağılayıp kitlelere hedef göstermekle suçlamıştı. “Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs” ifadeleri ise tepki çekmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanı sıra yaklaşık 60'a yakın şikâyet dilekçesini birleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılık baronun açıklama yapılması yönünde alınan yönetim kurulu kararının ıslak imzalı metnini istedi.

Başsavcılık 11 baro yöneticisinin yazılı savunmasını da alacak. Avukatlara 15 günlük süre verildiği belirtildi. Bu süre sonunda savcılık kovuşturmaya gerek görürse Adalet Bakanlığı’ndan yargılama için izin talep edilecek.

ulusal.com.tr

# diyanet # ankara barosu # Ali Erbaş # eşcinsellik