AKP çareyi buldu!

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Irak'ta terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınan 49 konsolosluk çalışanı ve 31 TIR şoförlerine ilişkin haberler için yayın yasağı kararı aldı. Kararın gerekçesi rehin tutulan vatandaşların güvenlikleri… Karara Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden tepki geldi.

Babakan Erdoğan'ın bu konuşmasından 1 gün sonra Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi hareket geçti. Rehin Türk vatandaşlarıyla ilgili haberlere yayın yasağı kararı getirdi.

Mahkeme rehinelerin güvenliği gerekçe göstererek haberlere yasak koydu. Ancak rehinelerin güvenliğini bizzat Başbakan Erdoğan tahlikeye sokmuştu. Erdoğan, rehine Başkonsolos ile telefonda görüştüğünü açıklamıştı.

Yasağa tepkiler de geldi. Basın Konseyi, Musul olaylarına ilişkin getirilen yayın yasağını "ifade özgürlüğüne müdahale" diyerek eleştirdi. Konseyden yapılan yazılı açıklamada "yasağı kabul etmenin mümkün olmadığı" belirtildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de yayın yasağını kamuoyunun bilgilenme hakkına konulan yeni bir sansür biçimi olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

# musul # Türkler # rtük # yayın yasağı # akap