Türk-Rus ilişkileri uzmanı Dr. İvan Starodubtsev: ''Rusya yeni stratejik silahlarla ABD'ye karşı üstün duruma geldi''

Rusya'nın silah endüstrisinde geldiği noktada stratejik olarak ABD'nin önüne geçtiği verilere yansıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan NATO ve G7 Zirvesi'nde ABD Avrupa'yı istediği noktaya getiremedi. Zirvelerden Rusya ve Çin'e karşı ortak bir stratejide birleşme çıkmadı. Rusya yeni stratejik silahlarla ABD'ye karşı üstün duruma geldiğini söyleyen stratejistlere göre ABD, Putin-Biden zirvesini bu yüzden istedi.

Türk-Rus ilişkileri uzmanı Dr. İvan Starodubtsev: ''Rusya yeni stratejik silahlarla ABD'ye karşı üstün duruma geldi''

Rusya ve Çin'i stratejik düşman olarak belirleyen Washington'un hamleleri boşa düşerken Rusya yeni stratejik silahlarla ABD'ye karşı üstün duruma geçti.

Avrupa'yı, Rusya ve Çin'e karşı birleştirmeyen ABD Başkanı Joe Biden son çare olarak Cenevre'de Rus Lider Vladmir Putin ile yüz yüze görüştü.

Türk-Rus ilişkileri uzmanı Dr. İvan Starodubtsev, Yeni Dünya programında Kıvanç Özdal'ın sorularını yanıtladı. İvan, Rusya'nın silah endüstrisinde geldiği noktada dengeleri değiştirdiğini belirtti.

''ABD'NİN AVRUPA'DA VARLIĞINI ARTIRMASI ARTIK BİR TEHDİT YARATMIYOR''

Rusya'nın doğal sınırlarında askeri tatbikatlar yapan ABD'nin tutumunu değerlendiren Dr. İvan, yeni şartlarda bunun Rusya'ya bir tehdit yaratamayacağını kaydetti.

Türkiye'nin dış politikasına da değinen İvan, NATO üyesi Türkiye'nin dış politika önceliklerinin NATO ile bağdaşmadığını ifade etti.

# abd # rusya # ulusal kanal # nato # joe biden # ABD Başkanı Joe Biden # ABD NATO # NATO Rusya # NATO Çin # g7 zirvesi # Rusya Çin # Yeni Dünya # ABD Avrupa # stratejist # ulusal kanal yeni dünya # Vladmir Putin # İvan Starodubtsev