Benzin ve motorine büyük zam

Üreticiden çiftçiye, sürücüden sanayiciye tüm vatandaşları etkileyecek kötü haber geldi. Zam haberini Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası 16 Ekim'den itibaren benzine 40, motorine 41 kuruş zam yapıldığını açıkladı.

Benzin ve motorine büyük zam

Akaryakıt fiyatlarındaki artış eylül ayının başından bu yana hızlandı. Bu dönemde benzine 3, motorine 5, LPG'ye ise 2 kez zam yapıldı.

Zam haberini Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, benzin ve motorine zam yapıldığına ilişkin bilgilendirme yaptı.

16 Ekim'den itibaren geçerli olacak şekilde benzin ve motorinin litre satış fiyatında yeni bir artış yapıldığı aktarıldı.

Peki benzin ve motorine ne kadar, kaç kuruş zam geldi? İşte 2021 benzin ve motorin litre fiyatları...

Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam geliyor. Motorinde özel tüketim vergisi (ÖTV) sıfırlandığı için 41 kuruşun tamamı pompaya yansırken benzine yapılan 40 kuruşluk zammın 23 kuruşu ÖTV'den karşılanacak ve benzinde de ÖTV sıfırlanacak. 17 kuruş zam ise pompa fiyatına yansıyacak.

2021 BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Zamların ardından motorinin litre fiyatı bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul'da 7.53'ten 7.94'e, Ankara'da 7.61'den 8.02'ye, İzmir'de 7.62'den 8.03'e yükselecek.

Benzinin litre fiyatı da bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul'da 7,78'den 7,95'e, Ankara'da 7,84'ten 8,01'e, İzmir'de 7,85'ten 8,02'ye yükselecek.

# benzin # zam # motorin # akaryakıt # motorin ne kadar # enerji # LPG # Benzin zam # benzine zam # motorin zam # Motorine zam # lpg zam # enerji fiyatları # benzin zammı # Rafineri # lpg ne kadar # lpg fiyatı # benzin fiyatı # benzin fiyatı istanbul # benzin litre fiyatı # benzin kaç tl # akaryakıt a zam # akaryakıt haberleri # akaryakıt zam # akaryakıt fiyatları # akaryakıt fiyatları güncel # akaryakıt zam haberleri # akaryakıt zam varmı # akaryakıta zam # motorin fiyatları # pompa fiyatı